Skapa stilen – Karaktär med rosa badrum

badrumsinspiration skapa stilen rosa badrum carrara svart marmor gucci heron wallpaper gubi spegel sminkspegel sandqvist necessar pappelina old rose badrumsdrommar

Detta inlägg innehåller adlinks.


Dessa dagar sitter många av oss och jobbar hemifrån. Koncentrationen är kanske inte alltid på topp och vips börjar man se alla hemmets skavanker i dagsljus. Speciellt nu när vårens strålar inte är nådiga mot smutsiga fönster, dammiga socklar och andra detaljer du troligtvis inte brukar tänka på när du kommer hem sent efter jobbet i vanliga fall. Nu däremot är alla där och visst börjar det krypa lite i kroppen över att få göra om (iaf är det så för mig!). Så vad passar då bättre än få inspiration till att tag i badrummet eller gästwc med enkla medel?

För inte så länge sen skrev jag om ett rosa badrum hemma hos inredaren Beata Heuman i London som var fullt med charm och karaktär. Nu tänkte jag spinna vidare på den charmen och visa hur du konkret kan skapa karaktär i badrum och gästwc med fokus på rosa. För det krävs inte så mycket egentligen för att ge ett befintligt badrum mer “wow”-känsla med hjälp av färg, några utvalda blickfång och snygga detaljer.

Rosa badrum är mer än bara gulliga

När man säger rosa så tänker många direkt på lantliga badrum med gullig gardin i stil med detta badrum. Men färgen rosa kan lika gärna vara modern likt i detta badrum där betong, marmor och krom samsas på snyggt sätt. Rosa blir helt enkelt så som du mixar fram stilen tillsammans med andra material, färger och detaljer. I min moodboard ovan har jag försökt få fram en känsla mittemellan det lantligt gulliga och modernt kala – där jag tagit in badrumsinspiration med både klassiska blandare och tidlös marmor såväl som putsade väggar, tapeter och svart stål.

Mixa rosa med svart och patinerad mässing

Om du har ett tråkigt befintlig badrum som du vill få in charm och karaktär i så tycker jag alltid att du ska plocka in ett material eller kulör som överraskar på något sätt. Något som helt enkelt kastar omkull det slätastrukna och förutsägbara i ditt badrum. Då är färg, kontrast och patina tre saker som alltid ger utdelning. Gärna i kombination med att inredningsdetaljerna kommer från övriga hemmet så känslan blir “inredd”.


Skapa stilen – produkterna och detaljerna

Eftersom jag vill ha rosa i fokus, men utan att kulören tar över helt, så har jag här plockat ihop detaljer som kompletterar rosa på balanserat sätt. Både stort och smått så att oavsett om du bygger nytt eller uppdaterar befintligt badrum kan hitta något som passar. Som kulör har jag valt en dämpad rosa som har mycket grått i sig – det gör att även du som är rädd för det “gulliga” kan känna att den är ok. Önskar du mer effekt är tapet bra knep på gästwc.

Som kontrast är  det snyggt att plocka in både vita Carrara och svarta Nero Marquina då bägge bidrar med grafiskt effekt som är “lagom” industriell. För att betona det klassiska är speglarna riktiga designklassiker som kan lyfta och mjukar upp känslan i vilket badrum som helst. Som belysning har jag valt en pendellampa som är snygg att plocka in på en gästwc – den är perfekt att pendla ner intill tvättstället om du har plats (annars är i hörn ovanför wc-skålen bra placering). För en snygg lampa som hänger i blickfånget ger inte bara en lyxig look utan också bra belysning om ljuset kan komma framifrån.

Till sist vill jag verkligen tipsa om att låta saker i badrummet har flera funktioner; en snygg och praktisk större necessär är inte bara grym på resan utan ger dig också möjlighet att förvara skönhetssaker dammfritt när de inte används dagligen (plus att den är mjukare att dra fram och tillbaka än en låda). Små gästhanddukar i passande kulör ger accent och samtidigt hygieniska då de oftare kan bytas ut utan att belasta tvättandet för mycket jämfört med större storlek. På samma sätt kan en snygg matta både dölja ditt befintliga badrumsgolv och ge badrummet en helt annan känsla snabbt.

Inköpslista för inredning och detaljer för denna stil

  1. Kulör på väggar: Välj en rosa kulör som drar åt grått och ger lugnare känsla. Målar du bröstning på väggarna så kan du köra nederdelen i svart för en Art Deco-flört. Annars kan du med fördel välja att måla snickerierna svart till rosa väggar. Vill du förändra bara lite så måla dörren invändigt i rosa! Kulörerna heter Old Rose och Black Deco från Alcro.
  2. Tapet: Önskar du en mer More-is-More effekt så är tapet i en gästwc ett säkert kort. Denna lyxiga variant kommer från Gucci och heter Heron Wallpaper.
  3. Belysning: En nerpendlad lampa i svart och opalglas ger gästwc:n ett snyggt blickfång som mjukar upp känslan mot tomma väggar. Denna lampa heter Alvar och kommer från Mio.
  4. Speglar:  Klassiska F.A.33 spegeln från Gubi finns i två storlekar och kan lyfta vilket tråkigt badrum som helst med sin vackra form. Detsamma gäller sminkspegeln Pepe Marble Mirror från Menu som är snygg att placera på tvättstället eller på hyllan ovanför vägghängda wc. Helt enkelt stilleben med funktion!
  5. Matta: En snygg matta som tål väta är inte vanligt att hitta, men Bob gångmatta från Pappelina tycker jag uppfyller bägge kraven med sin grafiska rand.
  6. Handdukar: Små gästhanddukar i rosa är perfekt att ha många av så du ofta kan byta ut den som hänger. Dessa i våfflade gästhanddukar kommer från Arket. 
  7. Necessär: En snygg svart necessär som rymmer allt och lite till är praktisk samtidigt som den är perfekt dold förvaring även i litet badrum. Denna necessär heter Teo och kommer från Sandqvist.
.
Lycka till med ditt rosa badrum!

Mer info om respektive foto i moodboard finns här.

.

Exit mobile version