Växter i badrum på olika sätt

badrumsinspiration vaxter i badrum gullranka scheffles bananaleaf bathroom inspo badrumsdrommar

Växter i badrum är något vi ofta glömmer bort. Tapet eller riktiga växter spelar ingen roll. Du får en känsla av natur i bägge fallen som ger det där extra speciellt på vinterhalvåret. Med tanke på att många växter trivs i fuktig miljö borde de vara perfekta för just badrummet. Tyvärr kan problemet istället vara bristen på att dagsljus – så om du har fönster passa på att göra badrummet grönt redan nu.

Saknar du fönster i ditt badrum? Misströsta inte, det finns flera växter som tål lite eller inget ljus också. Nedan får du tre olika tips på hur du kan få in grönska i ditt badrum!


Plocka in naturen i badrum

Att jobba med tapet är inte idealt i badrum då den inte uppfyller materialkrav för våtrum, men du kan sätta tapeten bakom en glasvägg och på så sätt lösa det. Annars är det fritt fram för tapet på gästtoaletten likt ovan. Om inte annat ett lite mer lättskött alternativ om du inte har några gröna fingrar (fast tänk på att växter inte bara skänker ombonad utan även renare luft).

För lugnare intryck välj en regelbunden tapet med mindre mönster. För större effekt är muralvariant likt här perfekt!

Skapa en växtvägg i badrum!

Hur fin är inte detta badrum med en hel vägg av växter? Här dessutom fint kombinerat med grön skiftande mosaik tillsammans med den råa grå ytan till. I detta drömscenario kan man verkligen inte klaga på bristen av ljus från det ursnygga höga fönstret. Just att sudda ut gränsen mellan ute och inne är nog en av de största lyxen ett badrum kan få.

Krukväxter i badrum

Ett enklare sätt att få in växter i badrum är helt enkelt att ställa in krukväxter. Extra fint blir det att variera placeringen om du har platsen. Häng från taket, ställ på litet avställningsbord intill badkaret eller varför inte bara en liten kruka på tvättstället?

Oavsett hur stort eller litet badrum du har kan en växt alltid få plats. Om inte annat så funkar sticklingar perfekt i liten vas för att få in den gröna känslan!

Badrum 1 / 23 / 4


Tips på växter som passar i badrum

Det finns så klart massvis med växter som passar att plocka in i badrummet. Generellt passa alla tropiska växter perfekt i fuktiga badrum, något som favoriten Monstera är bästa exempel på. Några som passar lite extra bra i mörkare rum är Silverkalla, Bergspalm, Svärmorstunga, olika palmer, Fredskalla och andra kallor t.ex. fjäderkalla och , FjäOrmbunke och Gullranka. Har du helt mörkt så är Garderobsblomma (Zamioculcas) ett säkert kort – men ett tips att alltid ändå ta ut växten då och då för att ge de solljus även fast den klarar sig utan.

Osäker på vilket väst som passar just ditt badrum? Vänd dig till en välsorterad blomsteraffär så kan de guida dig rätt och kanske även hitta en oväntad växt som du aldrig hade tänkt på!

Badrum 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

.

Exit mobile version