Skapa fondvägg i duschen på 3 olika sätt

3 av fondvagg 620x380

3 av fondvagg 620x380

En populär detalj i badrum är att skapa en fondvägg i duschen i annat material, färg eller  platta än de på övriga tre väggarna. Här visar vi tre varianter på hur du kan skapa effekt i duschen!

I denna dusch har man valt att skapa en effektfull och exklusiv fondvägg med hjälp av en lyxig mosaik från Bisazza. Mosaiken sticker ut och matchar snyggt det mörka golvet. Du kan även göra en kontrasterade mosaikfond till mörkare och lugnare golv.

Varför inte t.ex välja en turkos- och guldmönstrad mosaik till ett mörkare brunt golv? Eller göra en motivvägg i mosaik av en skog som bl.a. finns hos Mosaic Sweden (ett spännande företag som drivs av två tjejer som startade för något år sen). En vågad mönstring är perfekt i liten dusch där man inte har så mycket rum att spela med men ändå vill göra något extra.

En annan tuff variant är att sätta upp en mönstrad tapet som denna från Cole & Son. I duschen där det är mycket väta och fukt sätter man lättast upp en glasvägg framför så den står emot och du får en godkänd tätning. Möjligheterna blir oändliga och bor man litet i övrigt kan man med fördel använda samma tapet i duschdelen som i t.ex. köket eller varför inte sovrummet. Både enhetligt och snyggt!

Önskar man en mer nedtonad känsla men ändå en brytning mot helvita väggar, är denna variant att rekommendera! Här kan du antingen lyfta upp exakt samma platta som du har på golvet till väggen, eller om du vill ha liten brytning så kan du välja ett annat format. Det ger ett väldigt lugnt intryck med naturkänslan i materialet samtdigt som det “händer något” i ett övrigt väldigt neutralt badrum. Inte minst är det snyggt med kromade blandare och som här vita porslinet mot en mörkare vägg!

Läs mer om respektive bild här, här och här där du hittar fler bilder på badrummen och kan läsa mer information.

Exit mobile version