Hemma hos Carine Roitfeld i Paris

Carine Roitfelds David Chipperfield badrum11

Carine Roitfelds David Chipperfield badrum11

Det finns få kvinnliga namn som klingar så mycket coolhet och pondus som Carine Roitfeld. Efter att ha varit chefredaktör på franska Vogue i över 10år har hon inte bara befäst sin position som stilikon men även kallats “la reine du porno chic” i folkmun för den stil hon gav Vogue under sina år där. Oavsett om hon är 20år eller 50år så har hon en utstrålning som knockar och går nya vägar.

Så om det är något badrum vi varit sugna på att kika in i så är det hennes i Paris där hon bor (såklart) i en enorm våning med sin, sedan 30år partner, Christian Restoin. Ni hör ju – allt osat modeglamour och perfektion. Badrummet likaså…

Badrummet är ritat av den brittiske arkitekten David Chipperfield, som givetvis är nära vän till familjen, och det är kul att se hur nordiskt ren det är. Ljust trä (kan det vara asp?), carraramarmor och spegelglas. Stilrent och fräsch på modernt vis. Det är kalt men ändå galleriperfekt.

Vi är lite kluvna till vad vi tycker men vi kan såklart inte låta bli att fascineras lite extra av denna spaljekontruktion som nästan liknar innanmätet på en kontainer i plåt. Coolt oavsett är det!

“I will always be irreverent in my own way, but I will try to use new approaches. I’ve used a lot of cigarettes, a lot of sexy pictures, a lot of naked girls. I will try to do something totally different now, because I don’t want to get bored of myself or to bore my readers. So, if I learn something new today, I will use it. I have to reinvent myself.”

PS! Om du gillar denna luftiga känsla med speglarna så gör som här och sätt de med en distans från väggen. Det skapar en snygg effekt av luft och spegeln känns genast lite lyxigare. Ett annat tips om du gillar denna enhetliga träkontruktion – besök Moderna Museets toaletter i Stockholm! De är ritade av Rafael Moneo och har samma stil och kul att få se hur offentliga rum kan flytta in i privata på enkelt sätt.

Foto av Matteo Bonotto för CR Fashionbook och David Chipperfield via Sharedesign.

Exit mobile version