Badrum i rå enkel stil i São Paulo

Badrumsinspiration - Badrum i betong med tassbadkar och betongtvättställ i Sao Paolo Brasilien

Detta underbara badrum har cirkulerat på de flesta Pinterest, Tumblr och inredningsbloggar som ni kanske sett ett bra tag nu. Vi blev kära i bilden ovanför strax innan vi startade Badrumsdrömmar och ville veta mer om var/vem som hade detta badrum!

Här har ni storyn bakom vackra bilden; Badrummet tillhör ett par vid namn Felipe Hess och Renata Pedrosa som bor i São Paulo, Brasilien. Deras hem är precis som badrummet influerat av karg 1970-tals stil med rå betong i fokus där inredning i teak, plåt och glas står för värmen. Modernt, stramt men ändå ombonat.

När vi såg badrummet första gången kunde vi inte låta bli att fundera över hur öppet det var och därmed hur löste de privata delarna om nu väggar saknades? Jo, med att placera toaletten i egen del med dörr intill stora tvättstället! Inte bara smart, utan snyggt löst.

Nu är tyvärr det inte tillåtet att dra vattenledningen mitt på golvet, som i detta badrum, enligt svenska normer och en variant kan då vara att ovanpå golvet bygga en klack och där rören tilläts komma upp. Så inget är omöjligt och visst blir man sugen på att bygga en variant av detta badrum istället för klassiska varianten med fyra kaklade väggar?

Vi drivs av nyfikenhet som inte avtar utan bara växer ju fler badrum vi ser, hittar och bli kära i. Så vi blir extra glada när vi hittar källan till det som väckt vårt intresse. Hoppas ni gör det med – ha en underbar helg!

Foto från Fran Parete via Arch daily.

SaveSave

Exit mobile version