Snövitt badrum med 5x5cm mosaik

Badrumsinspiration - Badrum med vit 5x5cm mosaik, vit fog och svarta blandare.

Snön ligger vit utanför fönstret och det viner i rutorna. Det är vinter och vad passar då bättre att inspireras av än snövitt badrum? Vita badrum är ju vanliga och finns i nästan varje nyrenoverat hem i Sverige idag. Just därför tycker vi det är kul att visa tre snövita badrum som trots sin enkelhet ändå inte känns “vanligt”.

Dessa vita badrum finns i ett hus i East Hamptons, New York, och är ritat av Amee Allsop Architecture. Här är det ljust och krispigt i precis alla rum så vi bjuder på lite tips på hur du kan tänka om du vill efterlikna denna stil.

Badrum nr. 1

Masterbadrummet ligger högst upp och är i anslutning till sovrummet. Två skjutdörrar skiljer av sovrummet från de mer privata delarna av badrummet. Förutom badkaret då som är alldeles intill sängen!

Supersnyggt med en 4-delad planlösning där varje del har sin nisch – dubbla tvättställ inte intill varandra som vi är vana att se utan istället placerade mittemot. En snygg och elegant lösning som skulle behöva en tröskel för att klara svenska våtrumsregler.

Kika på detta tvättrum för mer tips!

Sist men inte minst – hur lyxigt är det inte att kunna ha en balkong från badrummet också?

Skillnad mellan matt och blankt kakel?

Hela badrummet, och huset i övrigt, är präglat av ljusa materialval som gör att ljuset känns vitt i högst möjliga mån. Väggarna är kaklade med vit blank 5x5cm mosaik på både vägg och golv med ljusgrå fog. Genom att välja blanka plattor får du maximal vithet i kaklet då ljuset reflekteras och bländet skapar en spegellik yta som blir kritvit. Skulle du istället välja matta plattor så blir effekten mer dov och lugn eftersom ljuset sugs upp och inte reflekteras lika hårt som på blank yta. Matta vita plattor tenderar oftast att bryta av lite mot gråvitt alt. varmvitt beroende på keramiken färg under glasyren.

Jämför de vitmålade matta väggarna och de kaklade så ser du delvis skillnaden vi talar om!

Badrum nr. 2

Mellanplanets badrum följer samma tema som masterbadrummet men i något förenklad variant.

Här hittar vi samma snygga inbyggda svarta blandare och hyllnisch i duschen. Visst är det snyggt att se kryssblandare istället för vanliga engreppblandare?

Duschen har en glasvägg och ovanför tvättstället en enkel hylla i svart bockat plåt. Minimalistisk och stilrent. För visst ser det fräscht ut?

Huruvida det är lättskött eller inte med vita golv låter vi vara osagt (nu är det inspiration vi fokuserar på), men ett tips är att välja mörkare fog så får du iaf ett problem mindre vid städning. I alla fall på golvet. Har du däremot valt samma platta på vägg och golv, är det snyggast att också köra samma fogfärg på dessa!

Badrum nr. 3

Det tredje badrummet finns på nedervåningen i huset och följer samma stil och val.

Det är något vi tycker är bra knep att få en helhet med, även fast kanske några av er kan tycka det är tråkigt att upprepa samma sak igen.

Här är det lite mer vinklar i badrummet och notera hur snyggt denna “triangel” i duschen uppfattas på golvet som detalj!

Foto av Glen Allsop för Amee Allsop Architecture via My Unfinished home.

Exit mobile version