Från idé till tvättrum i sovrummet

s moda toalett 620x380

s moda toalett 620x380

Helgen är här och helst skulle vi vilja stanna i sängen hela dagen. Då vore ett snyggt tvättrum intill sovrummet vara perfekt. Vi älskar denna milda och eleganta färgskala som detta rum i Madrid, Spanien har, av vacker fiskbensparkett, benvitt och porslinsvitt, spegeldörren och lådorna i zink. Perfekt balans mellan romantiskt och elegant.

Ofta får vi höra att inspirationen läsare hittat inte passar för svenska krav, villkor och utrymmen – men vi hävdar ändå att inspirationen går att applicera även för oss i Sverige.

T.ex. vill du göra likadant hemma så krävs en tätning av golvet i det rum där tvättstället finns (klassas som en toalett och följer samma regler). I det här fallet skulle det betyda en tröskel, tätning av golvet och 5cm upp på väggen. På det parketten som bör limmas så den inte punkterar tätskiktet. Klart.

Skvätter du galet mycket kommer parketten inte bli glad, men det är inte värre än i köket där många idag faktiskt har trägolv utan problem. Vill du vara ännu mer säker kan du välja ett träslag som bl.a. teak som står även väta extra bra.

Så allt går, det gäller bara att ha veta hur du omvandlar inspirationen till verklighet – det är det du har oss på Badrumsdrömmar och duktiga hantverkare till!

Bild från S Moda / El Pais.

Exit mobile version