Badrum på Bank Hotel

Badrumsinspiration - Statuario, Emperador och St Laurent marmor i badrum på Bank hotel i Stockholm.

För ett par månader sen öppnade Bank Hotel (@bankhotelstockholm) här i Stockholm. Ett elegant boutiquehotell i vacker byggnad från 1910 som är ett föredetta bankpalats. Hela Bank Hotel går i en elegant och chic stil där färgskalan är varm med noga utvalda material och specialritade möbler för hotellet. Ombyggnationen har tagit flera år att färdigställa och man har snyggt bibehållit bankpalatsets originaldetaljer och låtit de förenas med det moderna hotellets inredning.

Dessa snygga badrum känns extra kul att få visa då jag haft äran att få vara med på ett hörn i utformandet!

Badrummen är inredda som “vanliga” rum och följer tillhörande rummets karaktär i form av material och känsla. Marmor är blickfånget i alla badrum på tre olika sätt – de mindre badrummen kretsar kring den coola Emperador och de stora kring klassikerna St. Laurent och Statuario. All inredning och möbler är specialritade för Bank Hotel.

Klicka på respektive bild för att se större!


Tre vackra marmor i badrum på Bank Hotel

Milda sandtoner till Emperador marmor

Marmorn Emperador är en pampig och varm sten som funkar snyggt till den varma färgskalan såsom sand, greige och brons. Färgen på väggarna går lite åt det grå hållet och låter på så sätt marmorn träda fram och bli naturlig blickfång även i de mindre badrummen.

Badrumsmöbeln har fått en stram och modern form där Emperador verkligen tar för sig och detsamma gäller väggen bakom wc:n som tillsammans bidrar med en snygg rumskänsla.


Statuario i badrum som ljus effekt till grått

Samma stil återkommer i sviterna men här är det istället den ljusa och flödiga Statuario marmorn som är i blickfånget. Väggarna är klädda med stora plattor och på golvet ligger 5x5cm mosaik. Tvättställsmöbeln har i dessa badrum, och i de svarta, fått en vit marmor för ett lugnare möte mot de pampiga väggarna. Borstad brons i kombination med 3-grepps blandare i stram design ger ett klassiskt men ändå modernt inslag som sätter stilen ytterligare. En detalj som jag verkligen tycker om!

Badrummen är stora och inbjudande utan att kännas “nakna” tack vare de mjuka formerna (spegeln och badkaret) och de varma bronsdetaljerna.


Svart dramatik med St. Laurent i badrum en suite

De andra sviterna har istället fått den svarta St. Laurent marmorn som beklädnad på väggar och golv. Här blir känslan mer dramatisk och effekten med den borstade bronsen mer påtaglig. Extra imponerande blir det i de runda badrummen där det vita ovala badkaret och bronset verkligen blir vackra blickfång!

Till sist vill jag lyfta de snygga speglarna med integrerad belysning och vinklingsbara sidorna som finns i alla badrum. En snygg och genomtänkt spegel, som här, är alltid viktigt i badrum för att få till en rumskänsla som lyfter stilen på rätt sätt!

.

Nedan kan du se den imponerande front desk och entrén samt det snygga gamla bankvalvet. Mer bilder och information om Bank Hotel hittar du här.

Foto av Johan Nilson, Kate Gabor och Danger Österlin för Bank Hotelse respektive bild för fotograf.

Exit mobile version