Fråga: Förvaring för litet badrum

Jag och min sambo har precis flyttat ihop och allt är fint förutom att badrummet nu svämmar över av hennes skönhetsprodukter. Min rakhyvel får med nöd och näppe plats nu. Har ni tips på hur vi kan samsas om förvaring i vårt lilla badrum? Vi har ledsnat på det nu och har slut på ideer.

Vad skulle ni kunna ge oss för tips på förvaring för litet badrum?

Vi förstår vad du menar! Det är inte alltid lätt att samsas om platsen för alla saker badrummet, speciellt inte om man har att göra med kvinnor som älskar skönhetsprodukter! Skämt åsido, men det handlar faktiskt bara om att vara realistisk i förvaringsuppskattningen.

Har ni kanske för lite skåp? Eller är det dags för en rensning? Oavsett så kan ni kanske börja med att sätta upp en “datumlista” i badrummet över produkterna – på det sättet kan du dels få henne att slänga gamla krämer som ändå gått ut och inte är fräscha längre, men även för att tvingas påminnas om antalet prylar. Gäller givetvis även dig och dina rakhyvlar…

Var ärlig i hur ert badrumsbeteende ser ut!

Sen att konsten att organisera viktigt. Det låter tråkigt, men det brukar räcka att göra det en gång som hamnar allt på sig plats. Här består magin i att vara ärlig och inse sina brister. Är man inte en person som älskar att sortera saker så kommer du inte heller att uppskatta förvaring som kräver att du varje morgon ska vika/stuva/flytta på saker för att nå andra.

Skaffa möbler med flera möjligheter

Här är vårt bästa tips att investera i bra möbler som t.ex. kommod med lådor istället för hyllor, bra antal krokar för mer än en handduk per person o.s.v.

Köper ni en kommod med lådor så glöm inte att lägga till små lådinsatser om det inte ingår. Mycket lättare att se sakerna plus att de även ligger på plats när man öppnat och stängt lådan ett antal gånger. Har ni redan idag kanske hyllor på kommoden så kan ni använda sig av små korgar på dessa för att hålla sakerna på plats. Gärna i plast och genomskinliga för att underlätta rengöring och se innehållet snabbt.

Investera i högskåp

Om ni väljer att köpa ett väggskåp så kan ni tänka på vad man ska ha där. Är det små produkter eller vill ni ha plats för större handdukar? Med det besvarat kan ni välja skåpsdjup efter det. Välj inte ett för djupt skåp om det är för produkter, då är risken att de bara försvinner bakom varandra och det stökas till lätt. Utnyttja även dörren för t.ex. en magnet limmad för småsaker såsom pincetter m.m. kan fästas så de inte försvinner lika lätt!

…eller dela allt på två rakt av

Kommer ni fortfarande inte överens om den delade ytan så kan ni göra det verkligen enkelt och dela allt på två (eller mer om ni är flera)! Ett skåp per person etc.

Men för husfridens skull tycker vi ni kan verkligen försöka med ovanstående tips först. Lycka till!

Bilder från INR.

Exit mobile version