Badrumsnyheter #4 2019

Badrumsnyheter 2019 och badrumsinspiration från Durat Design, Vieser, Dornbracht Meta Slim Fashiondurat design vieser dornbracht, String mfl

Nu märks det är sommarens är på väg och nyheterna inom badrumsvärlden börjar avta. Från möbelmässan i Milano (Salone Internazionale del Mobile) kommer vi att se flera influenser framöver, men det dröjer ett tag innan dessa tagit sig in i badrumsvärlden “på riktigt” i Sverige.

Så denna månad blir det få väl utvalda badrumsnyheter från badrumsvärlden som sticker ut lite extra. Samt inredning från “vanliga inredningsvärlden” som är värda att plocka in i badrummet. Klicka för att se större bilder!


Badrumsnyheter #4 2019

Axor visar upp MyEdition kollektion

Axor har i samarbete med Phoenix Design tagit fram blandarserien MyEdition som de beskriver som “a breakthrough in customizable bathroom design”. Serien går att få i 15 metallytor samt ovandel i flera material – från spegel till läder och marmor. Finns i flera höjder och varianter.

Mer info här hos Axor.


Durat Design x Vieser skapar brunnslock av innovativ plast

Finska Durat Design är tillverkare av kompositmaterialet Durat som är ett miljövänligt och slitstarkt material gjort av 30% återvunnen plast. Materialet är sedan självt dessutom 100 % återvinningsbart. Durat används till tvättställ, badkar, hyllor m.m.

I samarbete med golvbrunnsföretaget Vieser har de släppt en kollektion brunnslock som finns att få i flera olika texturer och i mer än 300 färger. Supercoolt!

Mer info här hos Duran Design och här hos Vieser.


Dornbracht släpper nya färgkollektioner för Meta serien

Den klassiska blandarserien Meta från Dornbracht får tillskott av tre nya färgkollektioner varav ena heter Fashion med ytskikt i ljusrosa, mintgrönt, gult och gråblått. Utöver det förfinas även Meta med två nya designvarianter – Slim i nättare storlek och pinne samt Pure med Soft-Click-teknologi för förinställd vattenmängd.

Mer info här hos Dornbracht.


String fyller 70år och släpper flera nyheter

För att fira sitt jubileum kommer String släppa en Limited Edition pockethylla ritad av Mats Theselius. Den är i glas med gavlar i metall som fått samma färg som glaset grönturkosa glaskanter. Kommer säljas numrerad och begränsad upplaga (så klart 2019st!) fr.o.m. september 2019.

Utöver Limited Edition släpper String även två nya kulörer framtagna av stylisten Lotta Agaton – Beige och Blush (endast för pockethyllan). Tredje och sista nyheter är Outdoor som är Stringsystemet i gavlaniserad metall för utomhusbruk.

Mer info här hos String.


…till sist så släpper Granit en rottingkollektion

I dagarna släpper Granit sin rottingkollektion i butikerna. Enkla möbler som stol, bänk, skärmvägg etc. En snygg detalj som skulle passa fint i det större badrummet!

Mer info här hos Granit.


Foton från respektive leverantör.

.

Exit mobile version