Hemma hos Diane Keaton

Badrumsinspiration - badrum inspiration svart duschvägg industriellt betong tvättställ hemma hos diane keaton foto lisa romerein the house that pinterest built badrumsdrommar feature

badrum inspiration svart duschvägg industriellt betong tvättställ hemma hos diane keaton foto lisa romerein the house that pinterest built badrumsdrommar feature

Det finns förebilder och så finns det coola fantastiska förebilder – Diane Keaton tillhör den senare för oss. Så när vi hörde att hon byggt och designat ett hem åt sig med hjälp av sin stora kärlek till Pinterest, kunde vi inte hålla oss från att spana in det. För vem gör det?

Självklart blev badrummet vårt favoritrum och vi måste säga att vi blev lite överraskade av stilen i hennes hem. Spana in det nedan – vad säger du, visst är de svarta duschväggarna till badkaret en kul detalj?

Dianes hem går i en charmig och ruffig industriell stil som mixar in både slitna detaljer och modern arkitektur. Det är roligt att få se hur badrummen spinner vidare övriga hemmets stil.

Badrummen går i vitt och svart med klassiska 7,5x15cm kakel på väggarna med mellangrå fog. Satta i halvförband ger plattorna mycket liv och snygg fond till alla detaljer. Notera även att badkarsnischen är helkaklad inkl. taket!

Om du är sugen på att återskapa denna stil i ditt badrum så satsa på detaljer i svart metall i olika former. Känslan ska vara hård och rejäl med svart belysning, blandare, handdukshängare, krokar m.m. När det gäller belysningen så skulle en utomhusslinga (då har den minst IP44)  vara perfekt belysning att linda om en metallstång likt här!

Mjuka upp med handdukar i olika kvalitéer och småinredning för att få till den ombonade känslan i allt det hårda. Ett knep att minnas är att rostig metall faktiskt ger en mycket varm look, minns du detta snygga badrum? Eller detta badrum för den delen?

För även om stilen är högaktuell och trendig nu så är den tillräckligt enkel för att hålla över tid genom att bara uppdatera detaljer. Knepet, som med alla stilar egentligen, är att göra den så pass bra att den känns genuin. Då kommer den hålla över tid och vara aktuell även om 10, 20 och 30år.

Du minns kanske den industriella vågen inom inredning på slutet av 1990-talet? Då vet du att de genuint coola och industriella ställena är lika snygga idag!

Låt inredningen växa fram så får du en helt annan charm än om du köper “antikslipade” nya sakerna av låg kvalité. Så satsa på föremål från second hand, auktioner och loppisar.

Ett tips är att leta på antikmarknads när du reser till Nederländerna, Frankrike, Ungern eller något annat land med rik industriell historia. Det finns en enorm skatt att fynda bland där!

Vill du läsa mer om boken ‘The House that Pinterest Built’ så kan du göra det här!

Foto Lisa Romerein via Domino.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version