Mönstrat i Vasastans lilla vindsvåning

I en liten vindsvåning här i Stockholm har man renoverat badrummet på ett charmigt sätt tycker vi. Badrummet är under mestadels snedtak och väldigt begränsat, men ändå har de lyxat till det med svart glasvägg och fått ihop ett mycket snyggt badrum.

Bland det första som slog oss är att duschens placering är lite speciell – nämligen i fönstret med en stor inbyggd takdusch (du ser den bäst på bilden ovan). Perfekt att vakna till takåsarna vy, och kanske grannarnas morgonrutin. Eller vad säger du?

Detta badrum ger tips på lyckade detaljer – t.ex. är trappstegen i duschen ett ont måste då det lär gå balkar och rör längst golvet (som det oftast gör på vinden), men genom att klä in allt med golvets mönstrade klinker skapas en detalj som funkar tycker vi.

Visst hade man kunnat sätta duschen en bit in i badrummet istället för att få lite mer höjd och slippa snubbla på trappstegen som man lär göra här, men det är ändå lite charmigt att kunna sitta och duscha för de där lata dagarna.

Svart glasvägg i industriell stil med fönsterglas har vi ju sett länge nu, främst som avskärmare för sovrum, men det blir lika snyggt med frostat glas tycker vi som vägg till badrummet. En snygg detalj som plockas upp ytterligare med den mörka fogen på de fasade vita 7,5x15cm kakelplattorna.

Hela badrummet går i vitt, grått och svart – en klassisk färgkombination som de flesta badrum har idag. Men här är badrummets färgskala gjord med lite mer twist som lyfter badrummet utöver det där “vanliga”. Inte minst för valet av mönstrat golv som annars få vågar välja i mindre badrum.

Just i detta badrum blir den gråa färgen lite extra tacksam då den kommer skifta från varmare grå till gråblå beroende på vilket ljus som kommer in genom fönstret. Ett bra knep för dig som vill ha en mild färg men ändå inte!

En annan detalj i detta badrum är att man skapat en nisch för tvättmaskin och torktumlaren. Något som alltid uppskattas även i små lägenheter – däremot tycker vi att om du väljer att skapa något liknande så överväg att sätta en dörr för tvättpelaren.

Det ger alltid ett lugnare och mer sobert intryck i badrummet när man slipper se maskinerna!

Foto från Vasastans Mäklarna via 34kvadrat.

SaveSave

Exit mobile version