Mörka badrum och snygga detaljer i S:t Petersburg

Badrumsinspiration - Retrobadrum med midcentury design, målade badrumsväggar, mörka snickerier, grafiskt badrumsgolv, fristående badkar och teak skänk som badrumsmöbel i St Petersburg, Ryssland

Minns du min trendspaning från 2016 gällande mörka kulörer? Här får du nu konkret badrumsinspiration på hur denna mörka trend gör sig i verkligheten – och varför jag tycker att den är hållbar även i badrum. För i en vacker våning i centrala S:t Petersburg, Ryssland, finns tre olika badrum som plockar upp våningens mörka gröna- och blå kulörer på ett underbart sätt. Hela våningen är ritad av Interior KG och mixar hårda material med retroflörtar och hårda detaljer med svarta duschväggar i fokus. Visst är det snyggt?

Det är inte alltid jag är så övertygad av en trend men när det kommer till mörka kulörer är jag helt för. Dels för den nya vågen av vackra färgpaletter är supersnygga, men också för målade badrumsväggar är något som du kan förändra med tiden om du så vill. En målad yta kan alltid målas om och även fast vi tvivlar på att du kommer vilja göra det när du väl vågat gå mörkt, så är det en trygghet att veta. Speciellt i dyra rum som badrum faktiskt är!

En detalj jag gillar i dessa badrum är hur de är uppdelade i en “bad-del” och en “tvättställs-del”. För genom att dela upp ett badrum så här tydligt ger du rummet större upplevelse, men det förutsätter givetvis att du har platsen. Framför allt på golvet så inte det enbart blir små fält kvar.

I denna våning finns två lika stora badrum intill varandra, se ritning nedan, och dessa har gjorts likadana sånär som i färgvalen. Detta är något jag verkligen vill tipsa om att göra om du har flera badrum i samma våning!

Se till att bägge då följer samma röda tråd och knyts ihop med resten av hemmet. Det gör mycket för helheten och som bonus slipper du göra dubbelt så många val, utan kan använda samma blandare, möbel etc. 

En annan sak jag verkligen gillar med dessa två mörka badrum är att de valt att även måla in taket i samma kulör som väggarna. Det ger en ombonad känsla samtidigt som den känns trots allt lite vågad – men trots det mörka blir effekten enbart positiv då det vägs upp av golvet som är ljust och även “bad-delen” med sina grå plattor i storformat. För att inte tala om det stora vita badkaret som verkligen blir en snygg detalj med sina mjuka former.

Notera att tvättskålen har samma form som badkaret, vilket ger en enhetlig känsla som också balanserar (tillsammans med teakmöbeln) de hårdare detaljerna såsom svarta blandare, duschvägg i badrummen.

I våningen finns även ett tredje badrum som är på andra sidan. Detta badrum är istället mycket ljust och går i björkplywood, carraramarmor och samma svarta metalldetaljer. Snyggt med kontraster!

Nedan kan du se delar av övriga våningen. Mer bilder hittar du här och här!

Foto INT2architecture via Home Adore.

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version