Industriell badrumsstil i Belgrad

Badrumsinspiration - badrum inspiration industriell stil photo Relja Ivanic private apartment in belgrade serbia studio AUTORI via Yellowtrace badrumsdrommar feature

 

Den industriella stilen har vi sett ett tag nu i badrum. Denna stil är rätt tacksam att skapa då den är lätt att uppdatera och förändra bara du satt grunderna i materialens färgskala. Jobba med vitt, grått och sätt detaljer i svart. Låt materialen vara rå och tillåt dessa att få patina och åldras!

Här är ett fint exempel på badrum i industriell stil som har alla de rätta elementen för att lyckas. Badrummet finns i minst lika fin våning i Belgrad, Serbien och är ritat av Studio AUTORI. Hatten av för enkelheten!

Vi gillar hur detta badrum kombinerar betonggolvet med vita 10x10cm klinkers på golv och vägg. En snygg kombination så både är praktisk och dessutom snäll mot budgeten. Jobba med avlång brunn så får de helheten i golvet enklare utan att den syns för mycket.

Den mörka fogen är A och O för denna stil och funkar fint även mot smutsen – såvida du inte har mycket kalk i vattnet, då väljer du mellangrå fog istället så kalken inte syns så tydligt.

När det gäller fogval så föredrar vi mörkgrå fog framför svart. Detta för svart fog är lite knepigare att få snygg och kan lätt se “kladdig” ut likt tjära mot vita plattor. Konstrasten blir lite för hård kan vi tycka och absolut inte är förlåtande mot ev. skavanker MEN vill du däremot medvetet få en skarp mycket konstrast konstrast så är den svarta fogen perfekt.

Sen gillar vi den gamla ruffiga lampan på sax-arm som detalj. Tyvärr är den inte någon variant vi rekommenderar för badrum då den inte är i närheten av godkänd ip-klass enligt svenska regler. men det finns liknande som passar fint här och vi kommer tipsa mer om belysning längre fram!

Sist men inte minst – äntligen ett vattenlås i krom och inte i vit plast! Du har nog inte missat vårt tjat om vattenlås om du följer oss.

Ovan ser du en del av övriga våningen och här hittar du alla bilder!

Foto av Relja Ivanić för Studio AUTORI via Yellow Trace.

Exit mobile version