Just nu älskar vi guldblandare!

Gör dig beredd på att se de snyggaste guldblandare vi sett på länge! Inbyggda varianter i en art deco stil som osar lyx. Vi är svaga för varma metaller nu och då passar guld perfekt.

Detta badrum finns i Brooklyn, New York, och är en urban dröm för många att få bo såhär. Badrummet är relativt enkelt med målade väggar och svart knappmosaik på golvet. Rätt anspråkslöst faktiskt om det inte vore för stenen som bygger in badkaret och de snygga guldblandare.

För allt som oftast är det “less is more” som gäller i badrum. Att kunna fokusera på en sak och låta den sätta tonen. Inte fega ur och dutta, utan faktiskt våga som t.ex. här guldblandare istället för i krom som är det vanligaste. Krom hade gett en kallare känsla och tillsammans med det vita och svarta inte gjort så mycket för intrycket.

Likaså tycker vi om hur de klätt in badkaret med en flödig brunsvart sten som är tung i sitt intryck. Att även lägga på en ram ovanpå badkaret är rätt vanligt i amerikanske badrum, men något som är ovanligt här i Sverige. På underlimmade tvättställ är det betydligt vanligare att göra så.

Varför det är så kanske kan ha att göra med konstnadsfrågan och också att många väljer att ha ett akrylbadkar som måste lyftas för att rensas. Väljer du däremot ett i gjutjärn så kan denna ram vara ett snyggt alternativ för avställning och för det där extra pampiga intryck. Värt att fundera på i alla fall!

Numera finns det flera olika snygga blandare att hitta på svenska marknaden som just plockar upp dessa varma metaller. Från mässing som varit en stark trend rätt länge nu till roséguld och koppar. Brunnssilar i matchade toner finns också numera och likaså krokar och beslag. Nu finns det med andra ord ingen ursäkt längre att enbart köra krom om du inte vill!

Det bästa är också att detta är relativt små saker som du med fördel kan byta ut efter för att uppdatera ditt badrum snabbt utan att behöver riva och bygga nytt.

Vi gillar hur de också gjort gästtoaletten extra guldig med en tapet som verkligen sticker ut. Vi hade i och för sig hellre sett en guldblandare här också, men men. Tanken är som sagt – våga gå hela vägen så kommer du få så mycket mer imponerande intryck även på gästtoaletten som annars glöms bort.

Tänk på att första (och sista) intrycket dina gäster oftast får är just av gästtoaletten. Låt den inte skämma för sig!

Du hittar hela det snygga hemmet här!

Foto av Elizabeth Roberts via Apartment Therapy.

Exit mobile version