Inspireras av spegelvägg i badrum på olika sätt

Badrumsinspiration - badrum inspiration spegelvagg spegel badrumsinspiration badrumsdrommar feature

badrum inspiration spegelvagg spegel badrumsinspiration badrumsdrommar feature

Spegelvägg i badrum är alltid en detalj som gör att badrummet upplevs större, högre och bredare då det skapar illusioner av djup och ljus. Så spegelvägg i badrum ger onekligen oändligt med positiv inverkan – förutsatt att du gillar stora speglar så klart. Här har jag samla olika varianter av spegelväggar i badrum som du kan inspireras av. Alla är både snygga och inspirerande på sitt egna sätt tycker jag!


Stor spegelvägg i badrum för luftig illusion

I detta badrum har spegeln fått bli en del av väggen på kreativt sätt. Här är carraramarmorn nästan som en ram runt den enorma spegeln. Tack vare denna spegelvägg upplevs det annars trånga utrymmet mellan badkaret och kommoden till luftig illusion. Extra snyggt är också att på andra sidan så är det en glasvägg som blir ytterligare optisk illusion. Fiffig och cool lösning som kanske inte passar alla men absolut ger inspiration till att en spegel kan sätta på många olika sätt!


Belysning direkt på spegelvägg

Stora speglar gör onekligen mycket för ett badrum, men en klurig sak som stora speglar innebär är att de täcker utrymmet för placering av badrumsbelysning. Då är en bra lösning att helt enkelt sätta belysningen ovanpå spegeln och genast blir intrycket lyxigt á la hotellbadrum!

Nedan ser du två olika stilar och varianter där spegeln fått gå från tvättstället upp till tak.

Det övre badfrummet har belysningen placerad på vardera sida om respektive tvättställ, medans det andra har en rad mer spridd på enbart en sida. Bägge varianterna funkar bra i kombination med spotlight i tak.


Spegelvägg som mittparti i badrum

Ibland, som i denna snygga toalett nedan, vill man visa väggarna lite extra och då är det snyggt med en spegel som går från vägg till vägg men lämnar en bit kvar upp till tak. Extra snyggt är det att ta tillvara den biten och placera som här en badrumsbelysning som detalj. Bra variant för dig som vill få in tapet eller mer speciell belysning.

Eller som i rosa badrummet nedan, låta spegeln följa kakelplattornas mått och bli en del av foglinjerna. Här har man t.ex. valt att limma upp spegeln i nivå med kaklet och låta det ha en höjd motsvarande tre plattor. Balanserat och harmoniskt i ett badrum som annars har den cerise duschväggen som blickfång. Med andra ord räkna antal plattor och balansera dessa med spegeln i åtanke också för bästa intryck.


Spegelvägg vid snedtak i badrum

I badrum som har snedtak är det ibland omöjligt att vettigt få in ett spegelskåp eller ordinär spegel utan att det ser inklämt ut. Då är måttbeställt över en hel nisch bästa lösningen som i detta badrum. Du kan variera denna variant till att även klä väggarna i vinkel för att locka in mer ljus och skapa ytterligare effekt eller enbart gör som här nedan.

Klicka på bilderna för att se mer av respektive badrum. 


 

Exit mobile version