Hemma hos Filippa K finns badrum utöver det vanliga!

Badrumsinspiration - badrum inspiration hemma hos filippa k badrumsbelysning spegelvägg foto skeppsholmen badrumsdrömmar feature

badrum inspiration hemma hos filippa k badrumsbelysning spegelvägg foto skeppsholmen badrumsdrömmar feature

Filippa Knutsson säljer nu sin etagevåning i Stockholm och vi kunde inte låta bli att tjuvkika på hennes badrum. De är precis så som Flippa K:s kläder – sobert eleganta i milda naturfärger. Våningen är uppdelad på två plan och stora badrummet är på första våningen med öppen ingång till sovrummet från två håll. Badrummen, och övriga våningen, är ritade av arkitekterna Björn och Marianne Aaro för Filippa Knutssons räkning. Vilket drömhem!

Uppdatering – nu har våningen sålts i flera omgångar sedan Filippa K sålde den 2013, vilket betyder att jag hittat fler bilder av dessa snygga badrum (totalt tre badrum och två gästtoaletter). Så missa inte spana in de genomtänkta detaljerna och materialvalen lite extra!

Master badrum i zellige kakel

Det stora badrummet finns på första våningen och angränsar till Master bedroom. Tonerna är ljusa och sobra där zellige kakel är i fokus. Det är en handgjort kakel som har en pärlemorliknande glasyr och med sin ojämna yta skapar massvis med nyanser. Supersnyggt är mixa likt här till lugna målade väggar och carraramarmor!

Två badrum i samma kakel och färgskala

På övervåningen, som tidigare var en råvind, finns ytterligare två badrum. Även här är materialvalen samma och fokus är på de handgjorda zellige kakelplattorna. Det mindre badrummet med dusch går i ljusa beige toner precis som Master badrum en trappa ner.

Det andra badrummet på övervåningen går istället i mer murriga färger men i samma enkla stil. Vem hade trott att 70-talets varma bruna kan se så här snyggt ut? Dessutom är det så snyggt att se det gamla trät få ta plats i detta badrum.

Nedan ser du planritningarna över hela våningen – alltid lika kul att få se badrum på ritning tycker jag. Det ger en annan förståelse för lösningarna och detaljerna. Där hittar du även den lilla gästtoaletten med gula zellige kakel också (den som angränsar till arbetsrummet)!

Enhetlig stil genom hela hemmet är lyx

Resten av våningen är inspirerande vacker och särskilt snyggt att se de dramatiska svarta snickerierna och fönster. För att inte tala om det trärena taket och teglet som återkommer i olika rum. Detaljer som är ruffiga och autentiska är alltid värda att framhäva om du vill få en charm.

Mer bilder hittar du här, här och här kan du läsa intervju av Filippa K om hennes hem!

Den underbara spegeln i gamla trapphuset nedan var för fin för att jag inte skulle kunna visa den. Tänk den i nästa badrum…

Foto från Aaro Arkitektkontor (fotograf Åke E:son Lindman), Wrede Fastighetsförmedling (fotograf Fredrik Boukari) och Skeppsholmen Mäklarfirma – se respektive bild för mer info.

SaveSave

Exit mobile version