Harmoniskt badrum i The Stable House av Frama

badrumsinspiration terrazzo badrum inspiration brass bathroom glasvagg putsade vaggar sovrum design frama stable house copenhagen photo erik lefvander badrumsdrommar

I ett föredetta stall på en av Köpenhamns innegårdar har danska Frama inrett ett stillsamt och modernt hem. Jag spanar in ett harmoniskt badrum som går i grå-benvit-greige terrazzo med detaljer i mässing. För som vanligt med Frama är färgskalan nedtonad och går i milda jordnära toner med material som tål att åldras. Eller snarare – det är charmen att de både är nya och gamla på samma gång i sin känsla!

Sand, greige och benvitt som färgpalett

Senaste trenden med milda sandaktiga kulörer fortsätter att vara aktuellt och vill du få till ett harmoniskt badrum likt detta finns det flera detaljer här att inspireras av. Som t.ex. att välja enhetligt färgskala där kulörerna redan finns i materialen i så hög grad som möjligt. Då blir materialen tongivande och stilen kommer fram naturligt!

Sen så klart att minimera intrycken som stör. Välj inbyggda blandare, dolda spegelskåp och vägghängda lösningar i så hög grad som möjligt.

Material som tål att åldras i badrum

Det jag gillar lite extra med detta badrum är enkelheten i att köra samma lugna terrazzo på både väggar och golv för att knyta ihop blickfånget. Övriga väggarna är målade och slutligen är det en snygg glasvägg ut mot det öppna sovrummet utanför.

Här är de industriella glasväggarna med svarta stålramar utbytta mot ek och det ger en elegant och mjuk känsla. En detalj som vi kommer få se allt mer av framöver. Inte minst i alla Midcentury-hem (mitten på 1940-tal till 1960-tal ungefär) som vi nu ser börjar genomgå uppdaterade renoveringar i badrummet. Se mer i denna trendspaning!

Detaljerna i mässing är redan här på bilderna med patina vilket är supersnyggt att se tycker jag. Det ger både karaktär och charm att se ytan åldras.

Hela badrummet känns nästan som en nordisk variant av detta snygga badrum i Marocko, eller vad säger du? Nedan ser du glasväggen från badrummet till vänster i bild ut mot sängen (med sängram och gavel i douglasgran). Notera även de snygga insynsskydden i form av industriellt glas och luckor i mässing!

Mer bilder på The Stable House hittar du här.

Foto av Erik Lefvander för Frama Projects.

Exit mobile version