Plocka in trädetaljer för att mjukar upp badrummet

Badrumsinspiration - badrum inspiration tra detaljer badrumsdrommar feature

badrum inspiration tra detaljer badrumsdrommar feature

Trädetaljer i dess olika slag och utföranden är så otroligt fint att plocka in i badrummen och toaletter. Det ger en mjukare känsla och lyfter badrummet från det vi är vana att se till att bli något mer. Du kan göra det på många olika sätt och här tänkte vi ge dig tips på några av dessa!

Klicka på bilderna för att se mer av respektive badrum.

Trä som fondvägg eller del av golvet

I detta badrum är det duschväggen som är en del av trädetaljer och blivit fondvägg. Nästa gång kanske du ska välja en keramisk platta i träimitation i duschen istället för den numera lite uttjatade pelaren av mosaik?

Bland de första badrummen vi visat är detta med snygga “träklinkers” som markerar golvet i duschen på fint sätt. För har du en klinkers med lite hårdare känsla i badrummet så kan trädetaljer mjuka upp och få hjärnan att tro att det är varmare i duschen. Chocken sen låter vi golvvärmen lösa!


Klä in badkar eller porslin i trä!

Detta badrum har vi visat tidigare där man bygg in badkaret med ”yachtplankor” av klinkers.  Här är det trädetaljer i form av nåtade plankor skapar den rätta marina känslan och ramar in badkaret!

I Hertfordshire finns detta badrum som fått till den rustika känslan med en platsbyggd kommod av drivved. Vacker kontrast med det slitna trät mot krispigt vitt porslin. Snyggt både på landet och i stan för dig som är lite händig.


Plocka in småinredning i trä småinredningen

Ofta kan behov och snygga detaljer gå hand i hand. Som t.ex. i badrummet ovan där den snygga pallen funkar både som avlastning för småsakerna du behöver nå i badet, men också ger badrummet värme med sitt trä. Dessutom praktiskt för du kan flytta runt småinredningen dit den behövs som mest i stunden.

Trädetaljerna i Wabi-Sabi badrummet nedan har istället av de bästa hängarna för handdukar, stegen, som detalj. Tillsammans med den bleka färgskalan mjukar den både upp och ger rummet en varmare ton. Även det en bonus för du kan flytta den om du så önskar!


Bonus som sätter tonen

Sist med inte minst detta underbara hem och badrum med vackra trädetaljer i taket. Känslan av timmerstuga gör sig verkligen påmind och det behöver absolut inte vara fel med rätt val av plattor och möbler som här i detta badrum.

Här blir något självklart, som balkarna, en del av helheten och verkligen ger badrummet karaktär!

 

Exit mobile version