Hur du skapar magi på liten toalett

badrumsinspiration litet badrum inspiration gasttoalett liten toalett diy stor spegel badrumsdrommar

Små badrum, liten toalett och överhuvudtaget små rum kräver att man tar till alla knep man kan komma på för att få dessa att kännas större. Det kan vara ljussättningen av väggarna, valet av golv till all smart förvaring. Men detta är nog det knep som enklast och snabbast ger utdelning:

En bra tumregel att alltid komma ihåg är “Ju mindre toalett – desto större spegel!”

En stor spegel skapar magi på liten toalett för det ger dig dubbel rymd direkt och det tackar man inte nej till, eller hur?

Badrum 12 / 34 / 5 / 6

3 olika spegelvarianter för liten toalett

  1. Stående spegeldet vanligaste är att sätta spegeln stående och på så sätt betona höjden i rummet. Hur bred spegel du bör välja beror så klart på stil och känslan du vill få till – jag skulle säga att gyllene snittet är att välja mått mittemellan tvättställets bredd och väggens bredd.
  2. Liggande spegelhar du inte möjlighet att sätta spegeln stående så är liggande placering inte fel. Det ger dig dessutom möjlighet att placera belysning ovanför och på så sätt betonar du höjden med badrumslampan istället. Välj inte för smal spegel bara då det ger mer känsla av “glugg” är lyfter den lilla toaletten tycker jag.
  3. Spegel i vinkelett annat knep du kan göra med spegel är att sätta två stycken i vinkel för att skapa ett djup i hörnet. Det ger en synvilla och rummet “växer” på annorlunda sätt. För ännu mer effekt så kombinera låt spegelväggen även svänga och bli i vinkel – en garanterad “wow”-effekt som kommer lyfta lilla toaletten några steg!
Oavsett vilken variant du föredrar så hoppas vi att du blev inspirerad att plocka in stor spegel på din lilla toalett nu.

Klicka under respektive foto för källa.

.

Exit mobile version