Hexagonmosaik i litet badrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration hexagonmosaik via designsponge sara leete and travis lette badrumsdrommar feature

I detta hem i Austin, Texas USA, har man valt vitt som helhet. Trots att det bara är en färg – eller just tack vare – kommer alla former fram. Från tvättställets runda former, till mosaikens mönster och frimärkets diagonala ränder.

Frimärke behöver inte blir tråkigt bara för att det är en liten del. Här har det skapas mönster av vanligt vitt kakel. Lite känsla av charmigt, rufft lantligt. Vill du få en lite tydligare känsla på mönstret så använd dig av en kontrast på fogen jämfört med plattan.

Som en bikupas vaxkakor är formen på denna underbara hexagonmosaik. Hexagon är ett sexkantigt format som vi ser allt mer i våra badrum. Både väggar och golv, enfärgat, marmor eller i färgat mönster.  Allt passar beroende på vilken typ av stil du vill plocka fram.

Enfärgade i vitt, svart eller nån tuff färg passar bra i funkis. Mönstrade hexagon för mer sekelskiftes känsla och marmor för en modernare stil där du önskar en touch av det klassiska.

Det är alltid svårt att dra gränser mellan stilarna för det är just blandningen som kan betona eller tona ner elementen till just din dröm.

Så se det inte som någon regel utan hittar du något du tycker om – kör på det!

Bilder från Design Sponge.

Exit mobile version