Blå mönster i badrum är alltid rätt!

Auguste Abeliunaite by Luis Monteiro Its In Your Eyes Vogue Portugal September 2011 620x380

Auguste Abeliunaite by Luis Monteiro Its In Your Eyes Vogue Portugal September 2011 620x380

Blått ger alltid ett svalt och fräscht intryck. Kanske just för att man associerar till himmel, hav och ljusare årstider. Mönstrade blå plattor mot vitt är en fin kombination som aldrig går ur tiden – så vi vågar påstå att blå mönster i badrum är alltid rätt!

I badrummet ovan från Hotel du Marc i Reims, Frankrike, har carraramarmor fått komma in som fint inslag, men låt inga andra färger störa intrycket om du önskar ett lugn. De olika nyanser av vitt och blått gör sig bra som de är och blanda i så fall klassiskt tidlösa element i de fall du behöver.

Plattorna ovanför är från Fired Earth och inspirerade av Spanska Andalusien. Serien består av 10 olika handmålade blå mönsterplattor och serien heter just Andalusien. Passar även superfint på lilla toaletten som dekorplattor i ett frimärke ovanför tvättstället istället för enfärgade. Piggar definitivt upp det lilla utrymmet!

Även i modevärlden kommer Azulejoplattor in som fond då och då. Denna bild ovanför är “It’s in your eyes” från Vogue Portugal september 2011. Mode, konst och badrum är närmare än man tror. All inspiration är bra så våga söka utanför klassiska badrumsforumen!

Hoppas solen skiner lika fint hos er som den gör här i Stockholm. Snart är det VÅR!

Bilder från Dusty deco, Firedearth och Newslicious.

Exit mobile version