Hemma hos Linda Skön i Malmö

linda skon badrum 620x380px

linda skon badrum 620x380px

När balansen mellan retro och modernt vitt blir perfekt! Redan på visningen av huset bestämde sig Linda och maken att de måste bygga ett badrum på övervåningen om de skulle köpa huset i Malmö. Då fanns bara ett badrum i en ganska otrevlig källare som de inte allt gillade. Sagt och gjort – ett års planerande, skissande och dagdrömmande senare var badrummet klart.

Paret tycker om retro, från 50-tal till 70-tal, men de visste från början att de inte ville ha ett badrum som var murrigt och att det var tvunget att vara rymligt. Ljust skulle det också vara men utan den där “stela hotellkänslan”. Samtidigt var det viktigt att det nya badrummet respekterade huset stil och karaktär.

Listan på krav kan kanske kännas oändligt tuff men som tur är Lindas mamma byggnadsingenjör och hon kunde hjälpa med alla ritningar av badrummet till hantverkarna. En oisolerad garderob samt en bit av ett sovrum fick offras för att genomföra lösningen de bestämt sig för.

Till slut valde de en ganska basic grund och satsade på detaljer som mörka fogar, en orange tvättställsblandare design Arne Jacobsen för Vola och slängde också in en Stringhylla, vilket annars känns rätt otippat i ett badrum.

På så sätt kan de även i framtiden förändra badrummet genom åren, precis som man ofta gör i husets andra rum!

Visst måste man säga att de lyckats förträffligt med både kravlistan och att få badrummet underbart? Det tycker absolut vi!

Nedan ser ni garderoben och råvinden som tillsammans blev detta fina badrum. Bevis på att planering, hjälp av nära & kära, och inte minst en stor dos fingertoppskänsla kan skapa badrumsdrömmar.

Tack för att vi fick visa ert fina badrum Linda! Alla foton av Linda Skön.

Exit mobile version