Rogivande atmosfär i Marocko

Badrumsinspiration - Minimalistiska badrum i mörk tadelakt och harmoni i Marocko.

Svarta badrum är alltid något extra tycker jag. Det dramatiska och ombonade kommer sällan så bra till som just i en svart dusch. Att jobba med mörka färger i badrum behöver absolut inte innebära mörka badrum som är knepiga, jag skulle snarare säga tvärtom, svarta badrum är ett enkelt knep att få vilket badrum som helst att lyfta!

Spana bara in detta snygga svarta badrum i Villa E i Marocko, ritat av Studio Ko.

Badrum med rogivande atmosfär

Det första badrummet i svart är det jag föll först för. Jag älskar hur de putsade väggarna och golvet har samma yta som både ger värme men också är kaxiga nog att vara minimalistiskt tomma. Hur ljuset kommer från ovan här och skapar snygga dramatiska skuggor.

För om det är något jag tycker om så är det duschar med stämning. Duschar där man lyckats skapa en atmosfär som tillåter att möta dagen långsamt och stilla. Därför har denna dusch har varit i min inspirationsmapp i många år – men det är först nyligen som jag satte mig ner för att leta fram källan. Vilket i sin tur resulterade i att jag kunde pussla ihop detta badrum med ett annat favoritbadrum, det på bilden nedan.

Så funkar min inspirationsprocess ofta, snygga badrum pusslas ihop och visar sig slutligen tillhöra samma arkitekt, eller ännu bättre, samma villa. Varje bild jag sparar tilltalar mig på något sätt och går att sorteras till ett givet projekt eller någon aktuella inspiration jag suktar över – oavsett vad som bildas det en röd tråd efter ett tag som knyter ihop allt till helhet.

Tänk på det om du är i startskottet av din badrumsrenovering – se till att hitta din egna röda tråd i inspirationen du samlat på dig. För jag lovar att den finns där, annars hade du inte sparat bilden!

Precis på samma sätt som den svarta duschen, andas detta ljusa badrum en magisk och rogivande atmosfär. Tänk att få stå där i duschen och se ut över landskapet nedan. Så vackert och älskar hur färgerna utanför återkommer inne!

Modern hamam i carrara

Det tredje badrummet i Villa E är ett modernt hamam. Här är det carraramarmor som är tyngden och med stor massiv bänk i mitten blir effekten imponerande minst sagt. Lägg dessutom till takfönstret ovanför så är detta verkligen snyggt gjort. Bläddra för att se mer (+ klicka på respektive bild för att se större)!

Låt badrummet följa övriga hemmet!

Här i Villa E är stilen är genomgående lugn, naturnära och minimalistiskt ombonande. Mycket tack vare väggarnas putsade liv i milda sandtoner som knyter ihop naturen utanför med rummets interiör. Men framförallt för att stilen på badrummen följer övriga hemmet – här är det inte skillnad på sovrum eller badrum och det ger harmoni.

Så vad älskar du i ditt hem och hur kan du plocka in det i ditt nya badrum?

Här kan du se mer bilder från Villa E.

Foto av Dan Glasser och Philippe Garcia för Studio Ko via Yellow Trace.

Exit mobile version