Badrumsnyheter #1 2020

badrumsnyheter superfront woodio burgbad badrumsdrommar

Nytt år och med det kommer det igång en ny cykel av badrumsnyheter och händelser. Som jag skrev tidigare i år angående årets trendspaningar och miljötänk, så blir detta extra tydligt i årets första badrumsnyheter där just miljö är i fokus hos många leverantörer. Under årets första månad avklarades Formex i Stockholm (som är inredningsmässan för detaljhandel här i Sverige), Maison & Objet i Paris och IMM Cologne i Köln.

I början av februari startar Stockholm Furniture Fair, 4-8 februari 2020, som är möbelmässan dit jag alltid går för att spana in hur de olika internationella trenderna presenteras och lyfts upp för svenska marknaden. Misstänker att även här kommer miljötänket vara i fokus så det ska bli kul hur det tolkas av olika företag och vilka innovationer som kommer visas. För även om det är ytterst lite för badrum som visas så är härifrån badrumsvärlden kommer hämta sina influenser ifrån (även fast jag erkänner att jag ibland tycker branchen varit lite väl långsam att plocka upp tendenserna på vissa plan…).

Här kommer årets första utvalda badrumsnyheter jag tycker du ska kika lite extra på!

Klicka för att se större bilder.


Badrumsnyheter #1 2020

 

Woodio lanseras i Sverige och globalt

Finska innovationsföretaget Woodio lanseras nu i Sverige och globalt med siktet att bli världens ledande ekodesignvarumärke. Företaget startades 2016 och tillverkar tvättställ, och nu också badkar, i träflis från Finlands skogsindustri. Genom att använda trä istället för porslin säger företaget att koldioxidutsläppen för varje Woodio-enhet är betydligt lägre än keramisk motsvarighet, samt att produkterna kan sorteras som energiavfall istället för att kasseras. Det finns två tvättställsserier, Soft och Cube, samt ett badkar. Finns i flera färger, modeller och storlekar.

Mer info här hos Woodio.


Pax lanserar Flex I och U handdukstork i Black Edition

Pax lanserar sina två mest populära handduksmodeller Flex U och Flex I i Black Edition. Det gör även deras nyaste handdukstorksmodell Limbo. Finns i flera storlekar.

Mer info här hos Pax.


Superfront släpper två nya mönster på fronter

Superfront lanserade nyligen fronter två nya mönster, Fields och Geometric, i färgerna Willow Green och Desert Sand. Finns till Ikeas stommar i serien Metod samt Bestå.

Mer info här hos Superfront.


Louis Poulsen släpper klassiska Panthella i portable variant

Den klassiska lampan Panthella, ritad av Verner Panton (1926-1998), har nu släppts i en portabel variant i IP23 – så du kan plocka in den i badrummet också. Den är skalenlig med originalet men i mindre storlek där skärmen är Ø160mm. Laddas trådlöst eller via USB och dimbar med tre olika lägen.

Mer info här hos Louis Poulsen.


Burgbad är ett tyskt badrumsmöbelföretag värt att spana in!

Under IMM Cologne visade tyska Burgbad sin badrumsserie MYA i uppdaterad version och jag föll för dess enkla och nordiskt influerade formspråk. Möbelserien vann tyska Design Award 2019 också och finns i flera storlekar och varianter. (Tyvärr inte fått besked än om man kan köpa dessa i Sverige)

Mer info här hos Burgbad.


… till sist har INR släppt sina badrumstrender för 2020

Det är alltid kul att höra vad badrumsleverantörer själva ser för trender. Badrumsleverantören INR spår två starka badrumstrender 2020 – Bionica (natur, grönska och ljust) och Industrial Sway (industiella vibbar med teknik). Se repektive moodboard nedan.

Mer info här hos INR.


Foton från respektive leverantör.

.

Exit mobile version