Badrumsnyheter #3 2019

Badrumsnyheter 2019 och badrumsinspiration från Alape, Ikea och Svedbergs

Våren närmar sig med stormsteg inom badrum och det märks att säsongen är i full gång. Den största mässan för badrumsvärlden (ISH Frankfurt 11-15 mars 2019) har nu varit och trenderna där är alltid tongivande för branschen. Senare denna månad startar även möbelmässan i Milano (Salone Internazionale del Mobile 9-14 april 2019) som jag tycker är intressant att följa för kommande trender och strömningar.

Här är månadens axplock av badrumsnyheter från badrumsvärlden. Klicka för att se större bilder!


Badrumsnyheter #3 2019

Alape släpper Steel 19 och uppdaterar med nya ytmaterial

Tyska företaget Alape har nyligen släppt flera nyheter. Ett av dessa är tvättställ Steel 19 som är en komplett enhet med inbyggd blandare och vattenlås för enkel installation i små ytor.

Utöver det har de lanserat två nya ytmaterial inspirerade av naturen – Terra, en matt puderaktig yta i fyra milda jordiga kulörer, och Aqua, en högblank skiftande yta i tre djupa blågröna kulörer.

Mer info här hos Alape. En kul detalj – visst påminner bilderna av Aqua om detta coola badrum? 


Haven – nytt svenskt företag för badrumsmöbler

Haven är ett företag som tillverkar badrumsmöbler i egen regi i Oskarström, Halland. Deras första möbelserier, H2 och H3, är framtagna i samarbete med Note Design Studio. Finns i flera material.

Mer info här hos Haven.


Svedberg släpper ny badkarskollektion Lugn

Svenska badrumsföretaget Svedbergs släpper flera nyheter, däribland nya badkar i olika material – Savon i solid surface på ben, Reyk i gjurmarmor samt Eno och Ume i akryl.

Mer info här hos Svedbergs.


Ikea släpper nya kollektionen Tänkvärd

I dagarna släppte Ikea nya tillfälliga kollektionen Tänkvärd med fokus på naturmaterial och avkoppling. Designer är Akanksha Deo, Nike Karlsson och Iina Vuorivirta. Kollektionen innehåller småmöbler i rotting och textilier för hemmet inkl. badrum.

Mer info här hos Ikea.


…till sist har Menu släppt nya bilder på sina badrumsdetaljer

Den stilrena minimalistiska badrumslinjen från Menu, ritad av Norm Architects för några år sen, har fått nya pressbilder i badrum med terrazzo. Kul att se produkterna i ny uppdaterad miljö!

Mer info här hos Menu.


Foton från respektive leverantör.

Exit mobile version