Glöm inte badrumsdörren när du inreder ditt nya badrum!

Badrumsinspiration - Badrum med vitt 15x15 kakel i halvförband, mässingblandare och hexagon.

Badrumsdörr är något jag ofta pratar om som glömd inredningsdetalj i badrum. Det vanligaste är att man vet vilket kakel man ska ha, vilken stil på badrumsmöbeln det ska vara och inte minst vilken platta på golvet som passar till allt. Men badrumsdörren är det få som tänker på och därför blir den sällan behandlad som del av badrumsinredningen.

Inget fel i det, men en snygg och genomtänkt badrumsdörr kan göra susen för ditt nya badrum. Se bara detta badrum som exempel!

Knyt ihop stilen med snygg badrumsdörr

För visst är detta badrum snyggt på egen hand. Här är golvet satt med liten oglaserad hexagonplatta, väggarna kaklade med vitt 10x10cm kakel i halvförband och blandarna är i borstad mässing. Stilen är både modern och tidlös på samma gång då man blandat nytt och gammalt på bra sätt. Se bara den slitna träpallen och otippade konsten med belysning.

Föreställ dig i detta badrum en vit slät skjutdörr – inte så kul eller hur? Framför allt skulle inte den bidra till stilen på något sätt (annat än kännas “tråkig” kanske).

Men istället är skjutdörren grön och vips knyter den an till duschdraperiet och ger badrummet en mer lugn känsla. Dörren och draperiet bidrar med färgklick och harmoni i det grafiska.

Färgklick, grafiskt eller naturnära – en dörr i tre stilar

Om du inte gillar att plocka in “färgklick” så föreställ dig dörren istället i svart för ytterligare knyta ihop den strama. Eller varför inte välja trären badrumsdörr för en mer rustik och lantlig look á la fransk landsbygd?

Med andra ord – glöm inte badrumsdörren när du inreder ditt nya badrum. Den kan få badrummet att gå från snyggt till wow!


Nedan ser du ett annat badrum, önskar det fanns på dörr här också, i samma hem och här kan du se mer bilder från projektet!

Foto av Michael Graydon för Mazen Studio via Hey Milks.

Exit mobile version