Blommig kakelvägg i underbart brittiskt badrum

Badrumsinspiration - viktorianskt badrum med blommigt kakel och gammeldags tvättställ på pelare

Här kommer ett helt magiskt badrum i London, Storbritannien, som verkligen kickar igång den lantliga badrumsinspirationen tycker jag. Det är så rätt med material som kommer vara lika självklara om 50år som de är idag. Ett riktigt potpurri av romantik men ändå med en retroflört som inte låter det sockersöta ta över tycker jag.

Detta är ett av badrummen som jag haft i min inspirationsmapp rätt länge nu och känner det är perfekt inspiration nu inför sommaren!

Blommig kakelvägg som klättrar i duschen

Att enbart kakla delar av badrumsväggar är något som vi ser allt mer numera, men då oftast halvkaklat till en brösthöjd eller liknande. Här är det istället enbart kaklat på en del av långsidan och där duschen är placerad. För vanligtvis är duschar placerade i hörn och då blir det naturligt att kakla väggarna i vinkel eller då över hela kortsida. Så därför tycker jag denna lösning känns lite annorlunda och kul att plocka upp.

Dessutom är det perfekt tillfälle att då satsa på det lyxiga dyra kaklet som annars hade kostat en förmögenhet. För hur kan man motstå en blommig kakelvägg som här?

Sen ha i åtanke att detta är ett brittiskt badrum och med det sagt är det inte byggt efter svenska våtrumsregler. Tänker då främst på trägolv, sockel etc.

“Last weekend, it was truly a family room: My two youngest boys were in the bathtub, with my older son entertaining them, and I was in the shower, if you can believe it,” berättade Michelle McKenna som är ägare av detta hem.

Just detta citat ovan gör att jag älskar visa olika typer av familjebadrum världen över – för få hade inrett ett familjebadrum i Sverige utan massvis av förvaring.

Dubbla tvättställ gör badrummet lyxigt

Om du vill skapa ett lyxigt badrum så ska du se till att dubbla tvättställsdelen direkt. Få saker känns så lyxiga som att stå vid varsitt tvättställ och göra sig i ordning ifred. Speciellt när det är ståtliga tvättställ på pelare som här!

Sen gillar jag att se den stora ovala spegeln knyta ihop väggen på charmigt sätt.

Fristående tassbadkar är en dröm för många

Detsamma gäller lyxen att ha ett fristående tassbadkar utöver en dusch. Enda problemet/detalj är att du måste planera blandarens placering så den inte kommer upp direkt ur golvet som här.

Här, här och här kan du läsa mer kring hur du kan lösa det och vad våtrumsreglerna säger om rörgenomföring i golv.

Till sist – varför inte samla alla badrummets prylar i ett vackert gammalt skåp som du målar i passande kulör? Här ser du fler bilder (och läsa mer) från detta badrum som finns med boken Remodelista: A Manual for the Considered Home.

Foto av Matthew Williams för Remodelista.

Exit mobile version