Ge ek i badrummet en chans!

Visst har det känt som att ek i badrummet tappat sin dragningskraft? Att vi kanske helt enkelt fick för mycket av det goda och ledsnade lite? Ett tag skulle vi t.o.m. ha sagt att ek blev vad körsbär var förut. Därför blev vi lite extra glada när vi såg detta snygga badrum! Och tji fick vi för att ek kändes daterat i badrummet. Ek i badrummet är ju hur snyggt som helst!

Nu är vi sugna på att se nättare möbler, stramare och luftiga former även i badrummet. Vi vet att alla vill ha förvaring, förvaring, förvaring – men vore det inte skönt att strunta i det praktiska ett tag och drömma lite? Som på denna toalett där bara ett snyggt bord är kommoden. Ek i badrummet är definitivt åter aktuellt!

Det andra badrummet i detta Berlinhem, där ek är det genomgående träslaget i hemmet, är också ett snyggt exempel på hur ett badrum kan se ut när du behandlar det som vilket rum som helst. Då träder andra möbler fram och känslan går från praktiskt hygieniskt till hemtrevligt. Vi förstår att har man tre barn så är inte detta perfekta badrummet – men du kanske har ett master badrum som du kan lyxa till lite extra. Eller varför inte plocka ut delarna du älskar och anpassa dessa till just ditt badrum (det är så jag gör som badrumsinredare)?

Här kan du se hur man snyggt och smidigt kan lösa badkarsblandarens placering till badkaret. Då det inte är tillåtet att dra rör genom golvet numera är detta en variant om du vill ha en golvblandare, att istället göra en “klack” på golvet där rören dras. Passar bra om badkarets placering inte är allt för långt från väggen.

I detta badrum har de valt att klä i pelaren med en glasmosaik som effekt. Vi hade kanske hellre sett att de valt en större platta likt den på golvet. Men mosaik är lättare att jobba med om du har flera hål som ska göras så det förklarar valet.

Även de hängande lamporna på svarta sladdar ger en snygg effekt och en känsla av att rummet är mer än bara ett badrum. Kika på utebelysning för snygga varianter – läs vår IP-guide för mer information.

Sist men inte minst – hur snyggt är det inte att ställa in en dagräd i badrummet? Perfekt att sitta/ligga på medans barnen eller partnern plaskar i badkaret.

Vi älskar när badrummet blir mer socialt och ett rum som även används för umgänge. Ett mini-spa i vardagen är aldrig fel!

Foto av Karolina Bak för Loft via Cocolapine design.

Exit mobile version