Handmålade anemoner i badrummet hos Kate Moss

Badrumsinspiration - Badrum hemma hos Kate Moss i London med DeGournay Anemones tapet och arabescato marmor.

Det är något med brittiska badrum som får mig alltid att bli överraskad, inte sällan förvånad och oftast inspirerad. Den brittiska inredningssmaken är egensinnig och respektlös – den är unik på det sättet att allt är tillåtet känns det som och funkar just av den anledningen. Inte minst när det gäller badrum och jag älskar det!

För kolla bara in detta underbara badrum hemma hos supermodellen Kate Moss i London, Storbritannien. Vem hade i Sverige valt handmålade lyxtapeter för väggarna i sitt badrum? Detta är verkligen ett badrum som hänför och inspirerar till tusen tycker jag!

Handmålade tapeter från De Gournay

Eftersom detta underbara badrum inte finns i Sverige så gäller givetvis inte svenska våtrumsregler. I Sverige är kraven annorlunda och papperstapeter i våtrum är inget godkänt ytmaterial, detsamma gäller även trägolv. Men som med alltid finns det ändå möjligheter att få till – det viktiga är givetvis att du har godkänt tätskikt bakom och har du stort badrum så kan du få till tapet och trägolv i de “torrare” delarna. Viktigt att komma ihåg dock att du då avviker från branschreglerna och tar ansvaret själv. 

Nu till dessa magiska handmålade tapeter från anrika De Gournay, en tapettillverkare som Kate Moss gjort en kollektion för som denna tapet ingår i.

Eklektiskt badrum á la boudoir

Det är flera detaljer i badrummet hos Kate Moss som är värd att kika lite extra på. Inte minst älskar jag själva stämningen av boudoir som finns i detta badrum. Det är förföriskt, gammeldags men också nonchalant eklektiskt. Här är inget perfekt, just därför blir badrummet perfekt!

Golvet är i svartmålat trä som är lite skavt här och var. Snickerierna är vitmålade och även dessa lite slitna, väggarna är lite sneda som i gamla hus och gardinerna är av gamla broderade sari. Som pricken över i:et hänger en kimono på en gammal krok och fullbordar imagen av Kate Moss som självklar ikon som bara glider runt hemma och är cool.

Så vill du få till denna stil hemma gäller det att våga mixa högt och lågt. Ta inget på för stort allvar, men glöm inte att satsa allt på detaljerna som ska överraska och ta stilen till max!

Pampiga materialval och klassisk stil

Först och främst satsa på att välja pampiga material som tar för sig och sätter stilen. Här är det främst tapeten som sätter tonen, men tätt efter följer den flödiga marmorn på tvättställsmöbeln och det vackra spegelskåpet i krom och glas. Slutligen kommer det ljusrosa tassbadkaret.

Vi har ju sett vit marmor länge i form av lugna carraramarmorn, men här krävs det en marmor som tar mer plats och då passar denna vita Arabescato väldigt bra (bryts f.ö. i Italien där även Carrara och Calacatta tas). För övrigt är detta en komplett badrumsmöbel du kan köpa här.

För om du vill plocka in ett pampigt material någonstans så är tvättstället alltid en bra idé. Då får snabbt en effekt men samtidigt begränsar fokuset till ett ställe som du ofta kan njuta av. Vill du satsa på långsiktig inredning så ska du välja ett pampigt material men hålla formspråket klassiskt, som här, för det gör att även den “galnaste” marmorn tål att åldras.

Klicka på respektive bild för att se större!

Satsa på både öppen och dold förvaring

När det gäller spegelskåpet så är det verkligen ett smycke i Kate Moss badrum!

Att mixa öppna hyllor och stängda skåp är alltid ett bra knep. Dels kan du framhäva de vackra flaskorna och skåpen tillåter dig gömma det mindre vackra och plastiga som alltid finns. Dessutom blir känslan lugnare när du inte ser allt du har på en gång.

Dessutom älskar jag att de öppna delarna i detta spegelskåp har spegel runt hela nischen. Det ger inte bara ett djup utan också förstärker de vackra antika flaskorna som hon har. Ett knep som du kan skapa egentligen i alla skåp – beställ bara spegelglas som du sen limmar upp!

Krom eller mässing på metalldetaljer?

I denna stil passar krom bäst, men om du älskar mässing så är inte det fel heller. Anledningen till krom är att tapeterna går i en vacker kall blå ton och då tycker jag kromet, tillsammans med spegelskåpet, plockar upp det kalla på bra sätt.

Vill du se mer av inredningen och blandarna så kika här och här. Hela reportaget om tapetkollektionen hos AD hittar du här.

Foto Simon Brown för De Gournay via AD och Drummonds. Porträtt av Nicholaus von Bismark för De Gournay.

Exit mobile version