Hemma hos Naomi Watts på Manhattan

Badrumsinspiration - badrum inspiration art deco bathroom naomi watts liev schreiber manhattan loft photo douglas friedman badrumsdrommar feature

badrum inspiration art deco bathroom naomi watts liev schreiber manhattan loft photo douglas friedman badrumsdrommar feature

Det var länge sen vi visade ett badrum från en internationell kändis här på Badrumsdrömmar i vår kategori ‘Hemma hos‘ för inspiration. Så här kommer en inblick i badrummen hemma hos Naomi Watts och Liev Schreiber på Manhattan i New York, USA. Ett hem som på något sätt andas internationell stil och går i en flört mellan Art Deco och industriell stil som verkligen är inspirerande tycker vi!

Tråkigt nog så separerade paret i oktober 2016 (likt många andra kändispar) efter 11år tillsammans, men det hindrar oss inte från att inspireras av deras badrum…

Kärlek kommer och kärlek går, men snygga badrum består – som vi säger!


Klassiskt och elegant badrum håller över tid

Så det är ytterligare en anledning till att helt enkelt satsa på badrum i klassisk stil som jobbar med lyxiga material och stilrena detaljer, för de håller över tid. Knepet är fullfölja den röda tråden hela vägen och knyta ihop badrumsstilen med resten av hemmet.

Med andra ord så där som vi alltid säger och gärna då våga satsa på de oväntade detaljerna som gör att badrummet upplevs som ett fristående rum du älskar att vistas i.

Art Deco flört med badrum i svart och vitt

Master badrummet går i svart och vitt med fokus på detaljer i guld och svart. Till badrummets stora fördel är givetvis rummets takhöjd och pampiga planlösning som tar för sig. Det vi gillar är att i detta badrum får vinklar, vrår och begränsningar ta plats och blir istället till karakteristiska arkitektoniska drag som lyfter stilen.

Knepet är också att man valt att låta väggarna vara enbart putsade och målade – allt för att framhäva de olika former som då tydligare träder fram i skuggorna. För visst hade man kunnat kakla väggarna istället men det hade gett en tyngre känsla som kunnat göra dessa vinklar och vrår onödigt “boxiga” och på så sätt tagit bort dess charm.

Generellt tycker vi att det blir snyggare helhetskänsla om man väljer att måla väggar istället för att kakla där det t.ex. finns snedtak, smala vrår, bågformer (som fönstret i detta badrum) eller på annat sätt skrymslen där plattor måste kapas ner för mycket för att få plats.

Det rubbar då lätt harmonin och fråntar badrummet en del av dess charm som vissa badrum faktiskt har tack vare dess “skavanker”.

I Master badrum har man istället lagt en svart knappmosaik som verkligen ger badrummet en oanad myllereffekt som kommer till sin rätt med den mellangrå fogen. Detsamma gäller även duschen som har samma knappmosaik på väggarna också. Kanske inte det lättaste att städa med all den fog, men det ger onekligen något tillbaka!

Detaljer i tungt guld och mässing gör jobbet att sätta tyngden i badrummet som ett ankare. Blandarna är svarta och följer diskret samma grafiska känsla som återkommer i övriga hemmet.

Det andra badrummet är mer industriellt i sin karaktär med en lite annan tolkning av den grafiska svart/vita färgskalan. Här har golvet en större hegaxonklinker och väggarna är istället kaklade i avlånga vita plattor. Noter att även i detta badrum är det vinklar och vrår som är målade – kaklet sitter enbart på de vertikala ytorna.

För att knyta ihop detta badrum har man en platsbyggd lösning som påminner mycket om en sminkloge på en teater. Enkelt och snyggt!

Ovan är den inre hallen som även den har samma mix av grafiskt svart/vitt och trä. Och precis likt biblioteket och baren nedtill, flörtar all denna grafiska elegans på bra sätt med Art Deco som så tydligt präglat New York under 1920-talet innan depressionen.

Och kanske är det just det som är tanken, för huset på Manhattan kommer nog just från den epoken. Se hela hemmet här!

Foto av Douglas Friedman för Architectural Digest.

Exit mobile version