Hemma hos designern Matthew Williams

Att kika in i en persons hem är alltid kul då det är en förlängning, eller i alla fall förväntas vara, av personens stil och karaktär. Precis på samma sätt som vi förväntas då också ha hem som ska spegla oss själva. Därför blir just badrummet det rum som ställer allt det på sin spets. Här kan man sällan dekorera bort stelheten med extra prydnadssaker m.m. Eller är det verkligen så?

Hemma hos brittiska designern Matthew Williamson är det precis det som skapar badrummet. Hans kläddesign är känd för starka färger, vågade mönster och en frisk blandning av mönster och tyger som lever ett liv. Inte sällan ger hans klänningar känslan av att man är på en lyxkryssning eller någon underbar trädgård i Nordafrika. Det exotiska möter det kalla brittiska och som bäraren dröms man bort till en annan plats.

Precis så ses ofta badrummet – som kalt och kallt med avsaknad av exotiska färger och värme. Därför är det kul att se hur hans badrum fått en vägg av mischmaschade bilder, stilleben av träskulptur med vackra radband och en spegel med en spegelram som sticker ut. Att han råkar ha ett takfönster också skadar inte.

Men i övrigt är det rätt enkelt grått med inbyggt badkar där väggar och golv har samma 30×30 cm platta. Så med andra ord kan även en high-end designer tycka om enkla badrum som han smyckar med detaljer i efterhand!

Foto av Damian Russell via Song of style.

Exit mobile version