Lantlig idyll hos fotografen

Badrumsinspiration - badrumsinspiration lantligt badrum tassbadkar foto carina olander via lantliv badrumsdrömmar feature

badrumsinspiration lantligt badrum tassbadkar foto carina olander via lantliv badrumsdrömmar feature

Nu när det är vinter och snart juletid, kommer många av er vara på landet, vad passar då bättre att visa än ett badrum inspirerat av lantlig idyll med tassbadkar? Detta badrum går i milda toner och enkla material som grått, silver, slitet trä och vitt.

Detta snygga och charmiga badrum finns hemma hos fotografen Carina Olander. Vi visade detta badrum redan 2013, men snubblade nyss över fler vackra bilder och kunde inte hålla oss från att blicka bakåt och visa igen. Charmigt badrum kan man aldrig inspireras tillräckligt av!

I detta badrum är en perfekt stil att skapa utifrån charmiga loppisfynd, egensnickrade lösningar av spillvirke och renoverade föremål. Nu när det är sommar och många passar på att rensa gömmorna är det bra tillfälle att fynda. Kika på loppmarknader, säljsajter på nätet och låt fantasin flöda. Ett slitet badkar kan målas om, en gammal skänk kan byggas om till en kommod och att låta blommorna flytta in till badrumsfönstret gör också sin del.

Detta badrum är också ett bra exempel på att saker ibland får ta tid. Carinas badrumsrenovering tog fem år att slutföra!

– Det finns både för- och nackdelar med att låta en badrumsrenovering ta fem år. Men jag tycker helt klart att fördelarna överväger. Jag hade en bild i huvudet om hur badrummet skulle se ut, och hade bygget gått snabbt hade det varit nästintill omöjligt att skaffa fram de rätta detaljerna. Nu har vi haft flera år på oss att leta fram handfatsskåp, badkar, kamin.

Värt att ha i åtanke när du dras med och vill ha allt klart direkt, snabbt och gärna stressa fram valen för att tidsschemat är så tight. Andas och tänk istället på hur länge ditt nya badrum faktiskt ska hålla – så kanske 2 veckor extra väntan inte är så mycket i slutändan. Eller vad säger du?

Ska du välja målade väggar istället för kakel, så bestäm dig för en mild färgskala och låt den löpa på möbler och badkarsfronten också. Du får då en fin variation som ändå följer en tråd. Här är det ljusgrått ovanför pärlspånten, en mörkare ljusgråton på kommoden och ytterligare mörkare gråton på handdukarna för att slutligen avslutas med svart toalettsits.

Nedan ser du den underbara glasverandan i huset och här kan du se resten av hemmet också. Visst blir man sugen på flytta till landet nu? Eller i alla fall höja nivån på sommarstugans badrum nu man vi sett denna badrumsinspiration?

Tips! Om du är extra sugen på att återanvända saker kan du göra om gamla fönster till speglar. Byt bara ut glas till spegelglas och du får en annorlunda spegel att hänga upp i nya badrummet.

Foto av Carina Olander för Lantliv via Maison decor mag.

Exit mobile version