Spännande litet badrum i Paris

Badrumsinspiration - Litet badrum i Paris med svart duschvägg, tadelakt och skjutdörr

Ett litet badrum är alltid en utmaning att få till, därför är det extra kul när man ser en lyckad badrumsdröm på liten yta tycker jag. För ett litet badrum har sina begränsningar och det gör att du måste tänka ett varv extra. Just att jobba med begränsningar gör att kreativiteten triggas tycker jag och därför är det extra kul att se ett annorlunda litet badrum, ritat av Studio Mariekke, som detta i Montmartre, Paris, Frankrike.

Här har hela planlösningen (en liten lägenhet på 40kvm) helt kastats om och badrummet fått en spännande lösning!

Badrum i tre delar

Detta badrum är uppbyggt kring tre delar – närmast hallen en wc med skjutdörrar (en i trä mot hall och en i svart glas mot duschdelen). Därefter kommer duschen som är avdelad med delvis glasvägg med svarta spröjs mot tvättställsdelen. Slutligen är tvättställsdelen öppen mot sovrumsdelen.

Dusch- och tvättställsdelen knyts ihop med samma materialval. Här är det putsmålare väggar och en fondvägg i marmorliknande platta. Wc-delen däremot är helt svart och effektfull.

Nedan kan du se planlösningen för att enklare förstå hur de olika delarna sitter ihop.

Skjutdörrar som snygg detalj

I trånga utrymmen är skjutdörrar en bra lösning. Dels så tar den inte upp någon svängradie i badrummet, men den kan också bli en snygg detalj om man låter den ta för sig i form av färg som här!

Sen gillar jag denna planlösning även fast den kanske inte är den mest praktiska. Så vill du återskapa denna planlösning i ditt badrum se till att komplettera med en dörr mot sovrummet också – varför inte en skjutdörr där också?

Dels blir det mer säkert regelmässigt men du slipper också fukten som smiter ut i sovrummet och sätter sig i textilerna då duschen här är öppen ut.

Vill du ha denna mer “hotellkänsla” där tvättställsdelen är i rummet? Kör då dörr mot duschdelen istället. Det hade jag valt!

Våga färg även i litet hem!

Till sist, hur snyggt är det inte med en stark färg i hallen? Jag äskar verkligen denna idé med en hall som tar för sig och blir ett rum istället för en diskret passage bara.

För att inte tala om den svarta dramatiska känslan som wc-delen fått.

Nedan ser du mer av hemmet och här hittar du resten av bilderna tillsammans med före-bilderna och planlösningen.

Foto från Studio Marieke.

Exit mobile version