Minibadrum i Nano Pad

Badrumsinspiration - badrum inspiration vit mosaik hyllnischer small apartment design photo chris warnes badrumsdrommar feature

badrum inspiration vit mosaik hyllnischer small apartment design photo chris warnes badrumsdrommar feature

Om du följer oss på Instagram (@badrumsdrommar) så har du sett bild från detta coola minibadrum. Genomtänkta detaljer och effektiva lösningar gör att detta är verkligen är ett fint exempel på att det går att göra mycket även på liten yta. För visst är det svårt att hitta inspiration för små badrum? Det tycker även jag som lever med badrum dygnet runt.

Badrummet finns i Nano Pad Studio, en citylägenhet på 22kvm i Sydney Australien, ritat av Architect Prineas.

Planering extra viktig i litet badrum

Alla som någon gång försökt få till ett litet badrum vet hur dyrbar varje millimeter är. Så för att verkligen maximera det man har att jobba med kräver bra planering. Dels för det gäller att vrida och vända allt för att hitta bästa planlösningen, men också för att hitta optimala lösningar som har flera funktioner.

Ett bra exempel där planering verkligen ger resultat är en vägghängd toalett – utifrån dess installationskrav kan du få till följdlösningar som är smarta i litet badrum!

Så hur menar jag? Jo en vägghängd toalett byggs som bekant inte “in i väggen” utan byggs på väggen med en låda där cisternen sitter. I samma veva har du en låda som kan växa och då ge naturlig plats för smarta lösning för tvättstället. Den kan då dölja golvavloppet och vips får du snyggt väggavlopp likt här, och ovanför en naturlig plats för inbyggda tvättställsblandare.

Du får en enhetlig look nedtill och en nischhylla ovanför. Denna nisch kan då bli perfekt placering för spegelskåp med belysning. Sätter du den dessutom en bit upp så får du både öppen förvaring och dold.

Lägg till belysning så blir det lilla badrummet genast mer lyxigt också!

Frigör golvyta för större känsla

I litet badrum är det lätt att det blir stökigt och golvet krymper för det är saker som ligger där. Så genom att se till att lyfta upp allt likt ovan frigör du golvytan maximalt.

En viktig detalj i detta är duschen – här är det också inbyggda blandare, men jag skulle vilja slå ett slag för att även planera in hyllnischer som alla flaskor kan ställa på. Bästa lösningen för lugnt intryck och arbetad känsla!

Våga lite mer!

Till sist vill jag slå ett slag för att små badrum förtjänar mer, inte mindre. Ofta fegar man ut och väljer så enkelt så möjligt bara för att det ändå är “så litet badrum” att det inte är värt att satsa på. Tvärtom!

Ett litet badrum har inte många kvm att klä så välj med fördel en lite dyrare platta – det kommer vara värt den där effekten.

Här är det svarta blandare och detaljer som poppar och ger en modernare look. Men framför allt gillar jag att de satsat på ett trärent tak i smala ribbor som verkligen gör badrummet till något extra. Golvet i samma stil är jag dock lite mer skeptisk till då det inte uppfyller svenska våtrumskrav, här hade jag istället valt en större ljus platta eller svart för att knyta ihop hyllnischen ytterligare. Men det är tycke och smak så klart.

Här kan du se resten av denna minilägenhet och alla dess finesser!

Foto Chris Warnes för Architect Prineas via Contemporist

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version