Elegant och industriellt i Main Rigde House

Badrumsinspiration - badrum inspiration modernt industriellt grått svarta duschväggar main ridge architect studio griffith foto sharyn cairns badrumsdrommar feature

badrum inspiration modernt industriellt grått svarta duschväggar main ridge architect studio griffith foto sharyn cairns badrumsdrommar feature

Sommaren är över och semestern likaså – vilket betyder att vi har en underbar höst med många roliga projekt att se fram emot. Så därför tänkte jag, Noemi, börja med att visa dessa snygga badrum (och tvättstuga) i Main Rigde House 2, ritat av Studio Griffiths i Australien, för att inspirera dig till att se det jag ser i bilderna och de idéer stilen ger.

Här mixas elegant och industriellt med utvalda detaljer och med grått, svart och vitt som ledord. En stil jag tycker är helt rätt att kicka igång höstens badrumsinspiration med!

Skapa själ i grått badrum

Jag gillar hur översta bilden verkligen tar fasta på höstregnets känsla och hur ombonat badrummet känns trots denna “grå” färgskala. Här är det inte kalt eller opersonligt – tvärtom blir stämningen melankoliskt vacker och lugn. Här vill man vakna till på morgonen och göra sig i ordning helt enkelt.

Det är precis detta jag tycker är viktigt att ta fasta på när du inreder och skapar ett badrum i grått, svart och vitt. Att behålla balansen och tillsätta varma inslag så att själen känns i badrummet, såsom trä, genomtänkta speglar som detalj och badrumsbelysning för både ljus och stämning. Mixen av idag, igår och visionen om vad som just ditt användande av badrummet kräver.

Då kommer du lyckas skapa ett badrum som tåla att åldras genom många trender framöver!

I detta snygga hus finns det tre badrum; ett Master badrum med badkar, dusch och dubbelt tvättställ, samt två mindre med samma stil och materialval men utan badkar. En bra inspiration på hur du kan tänka om du har flera badrum i samma hus.

Terrazzo och kvadratiska former

Väggarna och golven är i alla badrum desamma – svart/grå/vit terrazzo i liten mönstring och i 30x30cm storlek. En snygg storlek som är klassisk och som alltid gillar jag kvadratiska formen för dess lugn och harmoni. Oavsett om du jobbar med 10x10cm, 15x15cm, 30x30cm eller större såsom 60x60cm så få du en diskret look.

På så sätt blir fondväggen i romber i blickfånget och träder fram som snygg detalj. Detta även fast det är samma terrazzo som på resten. Enkelt va?

En tumregel att tänka på är att ju mer du avviker från kvadraten som form, desto mer märks den och ger liv åt den yta den sitter på. Så tänk alltid på vad du vill ska hamna i blickfånget och på vilket sätt, välj därefter formen på plattan utifrån det och därefter storleken!

Sätt stilen med svart metall

I dessa badrum är alla detaljer i svart metall – från de inbyggda blandarna till benställningen under tvättställen i corian och duschväggarnas ramar. Stilen är industriell och passar snyggt in både i dagens trend men också som snygg kontrast till den annars lite väl “lugna” terrazzostenen som är på väggarna.

Utan dessa inslag hade badrummet blivit lite för slätstrukna tycker jag. Och med det sagt är det just dessa detaljer su kan se över om du vill förändra ditt befintliga badrum!

Sugen på att få till stilen i ditt badrum men utan att riva ut allt och börja om? Byt ut blandaren till svart så får du vips en mer modern och kaxig look. Lägg till svarta krokar och toapapppershållare så knyter du ihop det hela lite mer. Ett knep som funkar varje gång i ett daterat badrum!

Kuvertfall och vad du bör tänka på

För att lösa fallet i duschdelen (och även under badkaret här i Sverige) är plattorna skurna till kuvertfall i alla dessa badrum. En bra och snygg lösning som passar större badrum där du har plats mellan dusch och övriga delarna i badrummet, eftersom ett kuvertfall är gjort på kapade plattor och därmed inte går att lägga så brant fall med som små badrum kan behöva. Med andra ord blir avrinningen inte lika markant och du riskerar att bli blöt om fötterna efter att någon duschat innan dig.

Så har du litet badrum – välj då istället hörn- eller avlång brunn så blir fallet linjärt och avrinningen smidig även på liten golvyta. Om du däremot har en “vanlig” rund brunn så sätt mindre plattor i duschdelen och större utanför för att få till det brantare fallet som är optimalt för golvytan i fråga.

Tvättstuga med smart förvaring

Till sist måste jag visa tvättstugan. Så enkel och smidig att tvättandet blir nästan trevlig syssla. Tvätta, torka och förvara i samma rum. Precis så tycker jag en bra tvättstuga ska vara uppbyggd om du har platsen för det.

Tänk kök när du bygger förvaringen och gärna från vägg till vägg och golv till tak. Plocka, in likt här, samma materialval som i badrummet och då får en snygg enhetlig look som tål att visas upp trots stök. Lägg till lite oväntad detalj – som här klädstång i trä och läder, så blir känslan mer vanligt rum också.

Nedan ser du resten av huset – avskalat, modernt och inslag av färg i form av konst. Inspirerande eller hur? Här hittar du fler bilder på huset.

Foto av Sharyn Cairns för Studio Griffiths.

SaveSave

Exit mobile version