Bokhylla som insynsskydd i badrum

Detaljer som sticker ut i badrum är extra kul att hitta tycker jag. Det får gärna vara något ovanligt eller en lösning som jag inte sett förut. Eller för den delen varit inte bara en kombination av bägge?

Just detta badrum av Templeton Architects hittade jag för flera år sen och föll då för denna glasvägg ut från badrummet som fått en bokhylla som insynsskydd. Kanske inte det mest praktiska och privata sättet att skärma av en dusch men visst är det snyggt!

Svart fönster för elegant industriell touch

Detta badrum har en mycket snygg och tidlös färgskala då här mixas materialen så de bidrar vardera med sin känsla. Här är väggarna putsade i mild varmgrå kulör som diskret bryts av med stora 60x60cm plattor med betongkänsla. Det industriella betonas ytterligare med det stora svarta fönstret och svarta badkaret på ben. En elegant tunn ram på spegeln i svart betonar ytterligare stilen.

Balans mellan hårt material och mjuk känsla

Trots detta är badrummet elegant och inte på något sätt hårt i sin känsla. Detaljer såsom de böljade gardinerna, men framför allt badrumsmöbler i mörkt trä med toppskivor i klassiska carraramarmor, gör att badrummet balanseras rätt. Som pricken över bidrar böckerna från omtalade hyllan med sin ombonade känsla och kulören av slitet papper.

Tips för placering av blandare på spegel

Den lilla gästtoaletten har fått en avlång hög spegel som blickfång – den både ramar in, betonar höjden och skapar djup i det begränsade rummet. Att spegeln dessutom ser ut att sitta på en liten distans gör känslan lite extra arbetad och lyxig. Hela stilen är med andra ord baserad på denna spegel med inbyggd blandare.

Ett smart och effektfullt sätt att jobba – i alla fall för dig som inte är rädd för vattenstänk på spegeln!

Gillar du lösningen med blandare på spegel? Så här gör du:


Nedan ser du delar av hemmet i övrigt och här kan du se alla bilder tagna av Sharyn Cairns (klicka på länken för att se fler badrum av henne här).

Foto av Sharyn Cairns för Templeton Architects via Yellowtrace.

.

Exit mobile version