Svart badrum som natten med inbyggt badkar

Det är ofta man har små badrum där man vill utnyttja storleken till max när man ska renovera. Valen blir ofta ljusa enkla, främst vita, kakelplattor med ett ljusgrå klinker där badkaret lyser vitt. Dels för det ska kännas luftigt, vara behagligt för alla och passa inför eventuella försäljningar av boendet. Inget fel med det, men kanske lite tråkigt för många? Så varför inte våga bygga svart badrum med inbyggt badkar som pricken över i:et istället!

Våga välja mörka väggar i badrum

Var inte rädda för att gå på med mörka plattor och våga skapa hårda kontraster! Hur snyggt är det inte med blanka och matta svarta plattor från golv till tak med inbyggt badkar? Som dessutom får ett väldigt enkelt badkar att se exklusivt ut!

Välj vita badrumsmöbler som gör att badrummet får de snygga rena kontrasterna mot det svarta. Håll dig gärna till en klar accentfärg som piggar upp och är lätta att byta ut om man tröttnar.

Vad krävs för att bygga in badkar?

En annan fråga som många funderar på är huruvida man bör bygga in badkar eller inte. Svaret handlar så klart om tycke och smak – samt vilken stil du gillar bäst på badkar.

Inbyggda badkar blir oftare “en del av väggarna/golvet” medans ett fristående badkar blir mer en “möbel”. Bägge har sin stil och charm. Men oavsett vilken stil du gillar bäst ska du tänka på några småsaker inför ditt köp av badkar:

Detta badkar ovan i emaljerad stålplåt är gjort för att kaklas in, men det går givetvis att kakla in andra varianter om du redan har ett badkar. Sättet att göra det varierar och inklädnaden kan ske direkt på speciell benställning eller byggas upp med byggskivor som sen kläs in med önskade plattor. Det finns med andra ord mer färdiga lösningar eller platsbyggda varianter beroende på vad du önskar skapa. Vilken material badkaret är gjort av spelar mindre roll – du kan klä in både emaljerade badkar och akrylbadkar.

Bilder från Pinterest och Gustavsberg.

Exit mobile version