Litet badkar i ljust badrum

Badrumsinspiration - litet badkar slitet trä skjutdörr badrum inspiration badrumsdrömmar feature 2

En mycket vanlig fråga jag får rör badkar i badrum på olika sätt. Det finns som bekant “duschpersoner” och “badkarspersoner” när det kommer till badrum – här kommer badrumsinspiration med litet badkar för sistnämnda gruppen. För det är två funderingar som alltid är återkommande;

Var kan jag hitta ett litet badkar? Och går det att få in ett badkar i litet badrum?


Så här ska du tänka för få in litet badkar i ditt badrum

Den yta som det behövs för att kunna duscha kan du utgå från att den ska vara samma som mellan ett par glasväggar. Många moderna badkar har ett bra djup som gör att du inte behöver sitta för grunt och frysa med halva kroppen ovanför vattenytan. Numera finns det flera varianter att få tag på och bygger du in det smälter det väldigt fint i badrummet också som i denna somriga lägenhet.

Snåla inte in när du ska köpa litet badkar

Det enda som är lite negativt med små badkar är dessvärre att de inte är billiga, utan kan till och med kosta några slantar extra jämför med standardmåtten 160-180cm. Fast å andra sidan kan det verkligen vara värt det i slutändan, när sommaren är över och den kallar årstiden är här. Finns det något som då kan kännas lyxigare än att få krypa ner i ett varmt bad och koppla av efter en lång arbetsdag?

Litet badrum med skjutdörr som detalj

Detta badrum finns i en liten 2:a i Sydney, Australien. Här har man verkligen maxat på den lilla yta som finns. Inredningen med badkaret går från vägg till vägg och utanför en skjutdörr för att ytterligare spara utrymme.

För även om badrummet är litet så har de inte valt diskreta detaljer – tvärtom. Här tar den gamla slitna skjutdörren för sig och tillsammans med de svarta blandarna blir de till badrummets blickfång.

Precis så skapar du ett snygg badrum som känns större än vad det är!

Foto av Terence Chin via Share design.

.

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version