Enhetligt badrum med trä och grått

Badrumsinspiration - badrum med vita väggar, grå platta och badrumsmöbel i trä och takdusch från Front design

Detta är ett badrum med trä och grått jag haft i min inspirationsmapp länge nu. Jag föll ursprungligen för att de har takduschen ritat av Front Design som jag är ett fan av. Deras lekfulla men ändå genomtänkta design är både uppfriskande och inspirerande tycker jag. Så vad bättre än att se hur de tar sig an en takdusch!

Men detta badrum har också något mer – nämligen en genomtänk lösning med vackra material och detaljer. En klassisk touch som ändå är i högsta grad modern. Kika och se vad du tycker.

Modern touch med dusch av Front Design

Ovan och nedan ser du duschen jag nämnde – ett modernt formspråk som jag tycker passa fint här med de klassiska materialvalen såsom trä i badrum. I övrigt notera här trädetaljerna som löper enhetligt över över wc-delen och binder ihop väggen på snyggt sätt. Detsamma gör också den diskret belysningen som lyser upp taket indirekt.

Mixa tung sten med målade väggar

Jag vill också uppmärksamma dig på hur mycket målade väggar det är. Den grå kalkstensklinkersen är uttänkt placerad i duschen, golvet och vid tvättstället. I övrigt är det lugna vita väggar!

Det är just de vita väggarna som gör att badkarets del blir så lugn och harmonisk. Här blir det ett ljust flöde där väggarnas matta textur och badkarets strama form går i ett.

Ett tips om du vill lyckas med ett badkar som är så “platsbyggt”, då ska du se till att tänkta tvärtom – välj badkar, sen anpassa måtten på nischen till. 

Många tänker ofta att de ska välja badkar till rummet, men så behöver det inte vara. För väljer du istället att anpassa en viktig del av rummet till din valda möbel, badkar etc. så får du genast en lyxigare look och dina gäster kommer tro att varje möbel är platsbyggd.

För ofta måste du ändå justera väggar, flytta avlopp etc. så då kan du lika gärna anpassa för din viktigaste möbel i samma veva. Enkelt och genomtänkt – precis som detta snygga badrum känns.

Textilier och stilleben är pricken över i:et

Inte minst gillar jag att de valt en tunn bomullsgardin mot insynen. Det ger en mjuk look och gör också att badrummet upplevs mer “inrett” likt ett vanligt rum. En detalj jag tycker du verkligen ska plocka upp om du har ett större badrum!

Gästtoalett i samma stil

Precis som de har trä i badrum är gästtoaletten på samma tema. Se nedan hur gästtoaletten ser ut i samma hem. Samma materialval och smarta lösningar som ger en lyxig känsla även i detta lilla utrymme. Jag gillar’t!

Här kan du för övrigt läsa mer om Front Design samarbete med Axor.

Foto från Lagerlings.

Exit mobile version