Inne möter ute i badrummet

Badrumsinspiration - Utedusch i orangeri badrum med mässing och badkar på sockel

Nu när solens strålar blir allt varmare och dagarna ljusare, får det oss att börja sukta efter inspiration för årstiden vi sakta men säkert är på väg till. Vi pratar givetvis om sommarduschen! Eller i alla fall en fantastisk variant av den.

För hade vi haft grannarna på långt avstånd och riskfritt från fönstertittare, så skulle vi inte tveka en sekund att bygga badrummet som här!

I detta öppna badrum gör sig även känslan av vinterträdgård påmind när ljuset flödar in. Kanske tänker du att detta bara skulle funka om vi hade sådär underbart grönt hela året i Sverige, men vi tror att känslan gör sig lika bra med några decimeter snö utanför. Tänk att ligga i badet och se över en snötäckt trädgård medans brasan sprakar intill? Vi älskar tanken!

Här har man jobbat med rustika plattor på golvet samt blandararmaturer i mässing för att betona känslan av italienskt bondromantik. Ser du förresten nischen i marmor på väggen? En detalj som ägarna hittade i den lokala stenbutiken. Går lika fint att göra även om du inte har en lokal stenhuggare runt knuten.

I detta badrum får en gammal skänk agera kommod. Enkelt att såga ur för skålar och blandare precis som du önskar.

Att placera spegeln mot motsatt sida av det stora glaspartiet får ljuset att reflekteras och skapar ännu mera ljus. Det enda som tyvärr kan vara lite negativt med det är just när ljuset är extra starkt på sommaren och kommer bakifrån när du speglar dig och skapa bländande skuggor. Men ett lyxproblem man kanske kan leva med.

Ja, vad säger du? Kanske något för dig som är i tankarna på nyproduktionsprojekt? Kör!

Bilder från Brooke Giannetti (Velvet & Line).

Exit mobile version