Snyggt och industriellt med tvättho i porslin

På baksidan av en bostad i Austin, USA, ligger denna lilla fotoateljé på 35m2. Ägaren av Studio Kartweel, David Clark har byggt och konstruerat en perfekt yta för en fotograf med övernattningsplats, fotostudio, mörkrum och en toalett med tvättho i porslin – som vi såklart går igång på. Som möbelsnickare och metallarbetare/svetsare är David en kille med många färdigheter. Hans byggen ligger absolut i tiden nu när den industriella stilen är håller i sig och syns mer och mer. Tacksam stil som verkligen följer “man tager vad man haver” och lite mer därtill.

Enkelt i sitt utförande men kombinationen betong, trä och stål är detaljerna som får hela detta lilla hus att bli en perfekt drömstudio för en estetisk människa. Själva tvättho i porslin kommer från Ikea och sen har David byggd den resterande bänken utifrån den med svetsat stål och återvunnet trä. Likaså väggen är i återvunnet trä och knyter perfekt ihop de olika delarna.

Tips! Ett badrum utan fönster var innan digitaliseringen en perfekt plats för framkallning av foton. Är du kanske fotointresserad och har en badrumsrenovering i görningen? Låt ditt badrum få andas lite känsla av mörkrum. Både klassiskt och retro på samma gång!

Fotograf Alexandra Valenti  via Designsponge och Remodelista.

Exit mobile version