Före och efter hemma hos Kris Jenner

Många med mig tycker nog om att se före- och efterbilder på olika renoveringar. Ibland för att förfasa sig och ibland för att inspireras till att själv våga ta steget att renovera det där projektet som aldrig tycks bli av. För många är just badrumsrenovering det projekt man helst skjuter på. Inte bara för en badrumsrenovering kostar men också logistiken kring hur man ska leva utan badrum om man inte har ett extra. Just det sista var nog inget problem från Kris Jenner när hon renoverade sitt hus för något år sen i Hidden Hills, Los Angeles i USA.

Milda kontraster och trärena ytor

Bland det första jag slogs av när jag såg det nyrenoverade hemmet förra året (Kris Jenner köpte huset 2017 och visade upp det nyrenoverat 2019), var att badrummet inte genomgått något extrem makeover. Utan istället har man renoverat ytskikten och skapat en lugnare känsla genom att tona ner konstrasterna. Så detta badrum blev oväntat nog en bra inspiration för hur man kan renovera utifrån befintliga förutsättningar på relativt enkelt sätt.

Badrummet har fått behålla sitt badkar och även blandarna ser ut att vara samma. Istället har man bytt från skiftande avlång platta till större lugnare variant som påminner om kalksten. Kakellisterna är borta runt fönstret och de gerade ytterhörnen ger den nya plattan ett lugnare flöde. Trägolvet intill dusch- och badkarsdelen ser ut att ha blivit slipat och fått ljusare mer brun ton jämfört med den rödaktiga som var innan.

Tyvärr är det enbart en bild på badrummet men jag misstänker att den röriga mixmosaiken i glas vid tvättställen är borta till förmån för målade väggar. Jämför före-bilderna i känsla med bilden nedan där Kris Jenner sitter i sitt sminkrum/del. Här är det större spegel utan ram med diskreta lampor direkt på spegelytan, milda grå snickerier och textilier med textur. Just textilier ger alltid en mjukare känsla i ett badrum (ju grövre fibertextur desto mjukare look) – notera hissgardinen ovan badkaret för att se skillnaden!

Trés Chic stilen á la California

Renoveringen är gjord i samarbete med designer Waldo Fernandez, med inredning av Clements Design, där de tagit tillvara Kris Jenners önskan om att skapa en lugn och harmonisk oas för rekreation som kontrast till hennes annars hektiga liv. De har genomgående jobbat med milda toner av beige och grå mixat med trä och natursten. En elegant och till synes avslappnad stil som jobbar mycket med Midcentury designklassiker (minns du min trendspaning på denna stil?) och i detta hem är verkligen alla de stora it-möblerna och detaljer representerade. Från klassiska lilla träpallen av Charlotte Perriand, till klassiker av Jean Prouvé, Jean Royère, Pierre Guariche, Aldo Tura, Paolo Buffa och slutligen François-Xavier Lalannes fårskulpturer. Även den något futuriska fåtöljen med fotpall av Oscar Niemeyer (som ständigt återkommer i Joseph Dirand projekt) finns att hitta i detta hem.

Detta är onekligen ett hem renoverat efter den rådande “goda smaken” och som kräver sin plånbok. Men tänket att tona ner på kontrasterna, plocka in milda naturtoner och jobba med trärena ytor kan du göra oavsett om du har enormt hus eller bara en liten etta. Allt handlar om inspiration och hur du omvandlar den till dina förutsättningar!

Här nedan ser du före-bilderna av badrummet. Fler bilder hittar du här på hur huset såg ut när Kris Jenner köpte det. Här hittar du alla bilder på hur hemmer ser ut efter renoveringen.

Vill du har mer inspiration för denna stil men i en betydligt mer hårddragen asketisk hållning, då ska du spana in dotterns hem (Kim Kardashian) och Kanye West här.

Foto av 

Exit mobile version