Badrumsnyheter #1 2019

Badrumsnyheter 2019 och badrumsinspiration från Badrumsdrömmar
Badrumsnyheter är en ny kategori där jag varje månad kommer lyfta utvalda nyheter med fokus är på produkter och innovativa lösningar för badrum.

Året 2019 har precis börjat och min inkorg väller över av nyhetsbrev och pressmeddelanden. Det firas jubileum, nya kollektioner visas på möbelmässorna runt om i Europa (snart även Stockholm Furniture Fair 5-9 februari 2019) och det är allt annat än lugn bakom kulisserna i badrumsvärlden just nu.

Precis som i andra branscher finns även inom badrumsvärlden säsonger och nya kollektioner kommer titt som tätt. Skillnaden är bara att cyklerna är betydligt längre än ett halvår och löper bredvid varandra istället för att ersätta varandra. Inom badrum är det ju som bekant flera parallella trender som råder och badrumsnyheterna jag visar här kommer spegla det.

Här är årets första axplock av badrumsnyheter – klicka för att se större bilder!


Badrumsnyheter #1 2019

Badrumsserie Noveau från Italienska Ex.t

I dagarna släppte Italienska Ex.t sin nya badrumsserie Noveau ritad av duon Paola Vella och Ellen Bernhardt. De har tidigare gjort samarbeten med Norm Architects, Sebastian Herkner och Mut Design.

Mer info här hos Ex.t.


Ny blandarserie Arman från Tapwell

Blandarserien Arman kom visserligen förra året men jag tycker den kvalar in som badrumsnyhet. Finns att få i 9 olika ytor inkl. mattsvart.

Mer info här på Tapwell.


Duschtoaletterna har kommit till Sverige

För dig som varit i Japan har säkert fnissat åt (och så klart provat!) duschtoaletterna med funktionerna dusch, ljus m.m. där. Förra året lanserade både Geberit och Duravit sina duschtoaletter för svenska marknaden.

Mer info om Geberit AquaClean hittar du här.

Och mer info om Duravit SensoWash© hittar här.


Vedum fyller 100år i år och släpper flera nyheter

Idag släpper Vedum sina badrumsnyheter som en del av sitt 100års firande. Bland annat blir det flera nya luckor att välja bland – ramluckan Thea (till Mezzo serien), svartmålad ask (till Flow serien) och slutligen den Svanenmärkt luckan Nora (här i grått) också.

Mer info här på Vedum.


Färdiga industriella duschväggar har (äntligen!) kommit

För ett tag sen släppte Sanova sin industriella duschvägg Kuadra H med screentryckta mönster på glaset som ger 3D-känsla. Finns i flera olika mått, kombinationer och i två olika mönster – Stripes och Squares.

Och i dagarna släppte även Macro Design sin industriella duschvägg Empire med ram och spröjs i svart metall. Finns i flera mått, kombinationer och med löstagbara spröjs eller utan spröjs.

Mer info om Sanova Kuadra H här.

 

Och mer info om Macro Design Empire här.


…till sist har H&M Home släppt sina vårnyheter för badrummet

Det är grafiska mönster och stilrena accessoarer för badrummet. Sen är det också extra kul att känna igen det snygga badrummet (och huset för övrigt) där kollektionen är plåtad!

Det är från Santa Clara 1728 i Lissabon, Portugal, som jag visade för en tid sen.

Mer info om produkterna här på H&M.


.

Exit mobile version