Ett modernt 1950-tals badrum

Badrumsinspiration - Badrum i turkost och teak med retrokänsla.

Att renovera badrum och skapa (eller för den delen behålla) en 1950-tals känsla kan vara knepigt. Dels finns det få tydliga badrumsmöbler som plockar in det formspråket och hitta de perfekta pastelltonerna på kakel är inte självklart att det finns alla gånger. Därför blev vi så glada när vi såg detta badrum ritat av inredningsarkitekten Lorrain Colson för ett hem i Paris, Frankrike.

Här är färgerna, den återanvända teakmöbeln och de enkla svarta lamporna är alla perfekta detaljer att inspireras av!

Vi älskar den återanvända teakmöblen här. Perfekt mot den gröna väggarna och det benvita golvet. Något att ta efter för att maximalt få till retrokänslan men på modernt sätt. Teak är dessutom är bra träslag som tål väta och dessutom tål att slitas år efter år.

En av fördelarna att inspireras av utländska badrum, som här från Paris, är att vi kan visa lösningar som inspirerar oss även fast vi kanske inte gör exakt på samma sätt i Sverige. Ett av dessa detaljer är det inbyggda badkaret i teak likt tvättställsmöbeln. Önskar du göra samma sak så ska du ha två saker i åtanke; 1) trä kräver kärlek,  2) du måste ha en inspektionslucka för att rensa avloppet.

Det första innebär att precis som en träbåt kommer denna badkarsinbyggnad kräva löpande underhåll för att teaken ska behålla sin lyster och tålighet. När det gäller inspektionsluckan så kan du göra likt här med ett utsågat stycke som lyfts bort, eller med en mer enkel lucka i stål som är placerad ovanför golvbrunnen.

Intill ser du hur sovrummet och badrummet snyggt möts med glasdörrar med svarta stålramar som förlängning av stålbalkarna i taket. Där kan du också ana hur duschnischen ser ut till vänster om tvättstället!

Foto från Lorrain Colson.

Exit mobile version