Modernt lantligt badrum i Brasilien

Detta hus är ett projekt från Studio mk27 – Marcio Kogan och Renata Furlanetto,  V4 huset ligger längs kanten av en gata i São Paulo, Brasilien och har sin egen innergård som ligger i mitten av byggnaden.

Känslan av att befinna sig i ett annat rum än just badrummet, gäller gäller husets bägge badrum, är det som gör det så annorlunda.

Det stora gjutna tvättställen skulle lika gärna kunna tillhöra ett kök och badrumsmöblerna har samma känsla som i resten av huset. Det skapar en känsla av husets alla rum går ihop och inte ger så uppdelat intryck som annars är det vanliga. Tavlorna, som vi tidigare har pratat om i badrum, ger mer rumskänsla när de placeras i ett badrum. Självklart är det inte något negativt när badrummet känns specifikt som ett badrum, men detta är ändå lite nytänkande att inreda på det här sättet.

Eftersom huset ligger som nedsänkt och en mur löper runt så behöver man inte vara oroliga att få oväntat besök utanför de stora panoramafönsterna. Här blir man ett med naturen… eller i alla fall med växterna. Extra fint tycker vi det är att de följt en röd tråd i färgerna på in- och utsidan.

Tips! Ska du göra en helrenovering så kan det vara perfekt tillfälle att tänka stort och se en helhet över de material du väljer. Gäller det en liten lägenhet eller hus så är det ännu viktigare att hålla en röd tråd som gör att det upplevs större och intrycket blir mycket lugnare om du t.ex. väljer samma typ av klinkers i badrum, hall och kök. Sen kan du självklart istället anpassa storleken beroende på rummets förutsättningar.

Foto av Nelson Kon via Design Boom.

Exit mobile version