En spansk badrumsdröm med chevron

Vissa badrum utmärker sig mer än andra, och detta spanska badrum med chevron (mönsterläggningen på golvet) är ett sådant. Här är det sekelskiftesstil med interiör som både har mjuk och lite hård “touch” i en enorm mastodont känsla. Dörrarna in till badrummet är inget du hittar på en bygghandel direkt men å andra sidan så är det inte ofta du heller har en sådan här enorm takhöjd heller, så vi väljer att se detta rum som ren inspiration!

Mönsterläggning på badrumsgolv

Trägolven är så klart inget vi rekommenderar i svenska våtrum, men eftersom du nu kan hitta många olika varianter av träliknande klinkers, så tycker vi att detta är relevant inspiration att återskapa även här i Sverige. Likaså när det gäller att återskapa samma mönsterläggning (chevron och rutmönster) på golvet som i detta badrum. Dessa är fina detaljer som ger en varm och ombonad känsla till din badrumsdröm.

Det som först slår en är att badkar och tvättställ byggda i strama moduler som pryds med ljus carraramarmor och guldmosaik för häftig effekt. Något vi tycker du kan tänkta på är att ofta väljer man att sätta accentfärger på synliga delar i badrummet.

Men genom att hitta andra, lite mer gömda delar i badrummet, som här på både den specialbyggda tvättställsbänken och badkaret, kan effekten bli mer utstickande än vad man först kanske trodde!

För det som slår kanske tydligast med denna boudoiraktiga badrumsdröm är att hela färgskalan är lugn och näst intill intetsägande, utan att på något sätt bli för mesig eller tråkig.

Stuckaturerna är gjorda av gips som sedan målats till den antika känslan. Så scrolla ner och dröm dig bort bland både antikt, nytt och nyskapande.

Visst blir man lätt lite avundsjuk på detta magnifika badrum? Denna badrumsdröm är designad av den prestigefyllda inredaren Luis Puerta.

Tips! Måla och limma upp frigolitstukaturer för att få fram en sekelskiftesstil med  vackra detaljer som du sen kan måla med våtrumsfärg.

Bilder från Crazy Mary Revista.

Exit mobile version