Badrum på Wythe hotel i Williamsburg

HCK bath

HCK bath

Årets första inlägg drömmer vi oss bort till andra sidan Atlanten. Skulle du ha planer att resa till New York och vill bo på fint hotell kan vi verkligen rekommendera Wythe hotel i Williamsburg! Annars går det också fint att inspireras från soffan och få lite hjälp att hitta rätt i stildjungeln.

Miljökänslan på hotellet andas industri och själva fabriksbyggnaden det ligger i uppfördes 1901 i sann sekelskiftesstil med mörka detaljer som går i naturens tema. Perfekt inspiration för dig som vill inreda ett badrum med sekelskifteskänsla.

Här är badrummen satta med rustika rektangulära plattor i förskjutning, egentligen inget ovanligt men väldigt passande till denna stil. Storleken på plattorna är lite mindre än vad vi är vana att se och kan med fördel anpassas till det du gillar själv och hur stort badrum de ska sitta i.

Om du är orolig över att det kommer kännas rörigt, så välj en ljus fog för mindre kontrast och lugnare intryck än mörk fog. Kombinera väggarna med ett golv av lite modernare touch som här är absolut inte fel, men tips är att använda neutrala färger i en grå-/varmvit-/brunskala, som ger den rätta känslan. Samma väg om du även önskar lite mörkare kolonial stil.

Skulle du vilja ha en brytning på väggen skulle du kunna placera en bredare keramisk list i brösthöjd i en matchade nyans som den klinkers du väljer. Gärna något mörkt som byter av mot det ljusa som en bröstpanel.

Likaså gäller det tvättställ med rundad ytterkant. Både praktiskt för att undvika att vattnet rinner över, men även en detalj som ger en mjukare form som känns lite mer rustikt än en slät och rak variant.

Flaskorna kommer från Goldies Natural Beauty och har inte bara ett fint yttre, de är dessutom tillverkade av ekologiska ingredienser som är 100% fria från parabener, konserveringsmedel, Pthalates, formaldehyd och andra skadliga kemikalier. Precis det vi önskar se mer av 2014!

Bilder från Wythe Hotel och Design sponge.

Exit mobile version