Turkosa drömmar och vitt 15×15 kakel på landsbygden

badrumsinspiration vitt badrum vitt x kakel halvforband turkosa vaggar gamla spegeldorrar lada synliga takbalkar holland foto marie claire maison badrumsdrommar

På den holländska landsbygden ligger detta fina hem som tagit ägarna fem år att renovera till detta skick. Här är det milda färger, vackra slitna material och ett hem med genuin själ. Det skapar onekligen en mycket hemtrevlig stämning tycker jag. Sen gillar jag att det är enkelt – från material till inredning. Badrummet inte undantaget!

I en nisch är badrummet placerat med ett inkaklat badrum och resten som inte syns i bild här. Kanske var detta ett f.d. garderob som nu blivit ett litet badrum – så synd bara att det inte går att se mer av badrummet. Visst är det snyggt med enkla vita 15x15cm kakel i halvförband till det turkosa väggarna utanför och grå betonggolvet?

Dörrarna! Jag säger det om och om igen – detaljer och oanade ytor är det som gör ett badrum perfekt. Här i huset är det dörrarna som skulle kunna lyfta vilket badrum som helst. Så mitt tips är återigen att skapa ett modernt badrum och sen lyfta in sliten detalj som pricken över i:et!

Genomgående i huset är det samma färgval och i köket sitter en pärlemoraktigt kakel i vad som ser ut att vara 10×10 eller 12x12cm. Extra tufft blir det när dessutom flera väggar är klädda i samma platta.

Mer inspiration med slitna detaljer hittar du i denna bildkavalkad av olika detaljer och hur du kan jobba med dem i badrummet.

Foto från Marie Claire Maison via Style-files.

.

Exit mobile version