Lantlig badrumsdröm i ockra och carrara

badrumsinspiration lantligt badrum inbyggt badkar toppskiva carrara parlspont forvaring hyllnisch charleston carriage house g p schafer architect badrumsdrommar

Här kommer en riktig lantlig badrumsdröm som jag har i min inspirationsmapp. Lantliga badrum som har det lilla extra är alltid kul att visa tycker jag. Speciellt badrum som sticker ut på något sätt och överraskar. Just detta badrum föll jag för den otippade färgen och hur snyggt denna ockragula kulör blir till carraramarmorn. Sen kunde jag inte heller motstå de platsbyggda förvaringsskåpen här på vardera sida om det platsbyggda badkaret

För visst ger det en mer ombonad känsla att badkaret står inramat i en nisch under badrumsfönstret – en detalj som jag gärna skulle vilja återskapa till en kund i framtiden.

Lantlig badrumsdröm trivs med färg

Om du kikar runt på badrumsinspiration för lantliga badrum så kommer du nog snart upptäcka att de snyggaste kretsa kring en tydlig kulör. Det må främst vara gråtoner, men ändå finns det en färg där som badrummet vilar på och som lyfter de snygga detaljerna. En färg jag fastnat för är ockra, du kanske minns detta badrum, för det är en kulör som ger så mycket värme men ändå känns klassisk på lugnt sätt.

Fransk lantlig badrumsdröm i Paris

Ända sedan jag såg badrummet till vänster, från boutiquehotellet L’Hôtel i Paris, har jag varit svag för kombinationen ockra, carrara och varmgrå snickerier.

Den självklara pondusen som detta badrum har med sina gula zellige kakel, mörkblå väggar i kombination med carrara och varmgrått tycker jag är verkligen inspirerande!

I detta hotellbadrum är badkaret i fokus på annat sätt då det är ett fristående tassbadkar. Men kombinationen av ockra och carraramarmorn är densamma – så det går att hitta kombinationen som passar just dig. Oavsett hur mycket eller lite färg du vill ha i ditt lantliga badrum. Vill du “bara” skapa en färgklick så våga måla tassbadkaret i en kulör.

Så kan resten gärna få gå i dova och lugna färger – tröttnar du, ja då målar du om badkaret.

Snygg förvaring är alltid rätt i badrum

Det spelar ingen roll hur stort eller litet badrum du har, bra förvaring är alltid viktigt att planera in tidigt i badrumsprojekt. Något jag gillar här är just att de valt att bygga förvaringsskåp på vardera sida om badkaret och låta badrumsmöbeln vara luftig och nätt istället.

Ett tips att tänka på är just att all förvaring inte behöver vara intill/under tvättstället, utan du kan mixa upp det så det passar ditt badrum. Har du trångt där tvättstället så ha bara några få saker förvarade där på enkel hylla eller på bänksskivan. Genom att låta golvet synas känns det luftigare och då kan du istället fokusera förvaringen ovanför eller intill den vägghängda wc:n eller på annan vägg. Framför allt om det handlar om saker du inte använder lika ofta och som du med fördel kan stå samlade i korgar eller lådor i större vägghängda skåp.

Till sist – glöm inte detaljer!

De vackraste och mest charmiga lantliga badrum har alltid genomtänkta detaljer som sätter stilen. Noter här de vackra dörrarna med restaurerade låsen. Alla handduksstänger som ser genuint tunga ut och inte minst badkarets toppskiva (min absoluta favoritdetalj) som, likt tvättställets skiva, fått en vacker kantprofil på stenen.

Känns det som budgeten inte klara dessa detaljer? Leta efter sakerna på loppis, auktioner m.m. så får du både vacker patina och stilen blir ännu mer genuin.

Nedan ser du den underbara mattan i trappan och den magiska trädgården utanför. Här hittar du resten av bilderna.

Foto av G. P. Schafer Architect och foto av tassbadkaret på L’Hôtel i Paris är av Sophie Barrau-Fischer.

Exit mobile version